Flere unge vælger en erhvervsuddannelse

13. oktober 2017 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Vi har for få håndværkere og for mange højtuddannede. Det misforhold ønsker regeringen at rette op på med Erhvervsuddannelsesreformen med en målsætning om, at 25 pct. af en ungdomsårgang senest i 2020 skal vælge en erhvervsuddannelse.

Takket være en målrettet indsats er Sønderborg allerede nu tæt på målet.

På landsplan er der i år 18,5 pct., der har valgt at gå i gang med en erhvervsuddannelse efter sommerferien. I Sønderborg er tallet 23,7 pct.

”Jeg er glad for, at vi allerede nu ligger godt, og jeg er stolt over at se, at de tiltag kommunen – sammen med ungdomsuddannelserne – har gjort for at hjælpe vores unge i deres studievalg, ser ud til at virke, siger Erik Lorenzen, formand for børne- og uddannelsesudvalget i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den øgede indsats for at få flere unge ind på erhvervsuddannelser er en kursændring i forhold til tidligere årtiers indsats for at få så mange som muligt til at tage en videregående uddannelse via et gymnasium.

 

13. juli 2024 Ringriderfesten, Sønderborg

Se hvad Ringriderfesten har på lørdags-programmet

13. juli 2024 Ringriderfesten

Her kan du se Ringriderfestens lørdagsprogram: 10:15: Forkoncert med Skælskør Marinegarde på Rådhustorvet. 11:00: Koncert på Rådhustorvet med Tveit Union Musikkorps, Members of Scots Guards Assosiation Pipes, Ukraine Pontoon Bridge Orchestra, Sønderborg Garden, Sønderborg Pipes And Drums, Danfoss Orkestret og Ringriderfestens Heroldere. 12:30: Cykelringridning – Check-In 12:30 – 14:00: Rytterkroen Lørdags Special: Spis de sild […]

Læs mere...