Flere unge vælger en erhvervsuddannelse

19. januar 2016 Erhverv

Efter flere års faldende ansøgertal har andelen af unge, der efter grundskolen søger ind på erhvervsuddannelserne, eucstabiliseret sig. Det viser nye tal fra Region Syddanmarks Uddannelsesbarometer 2015. Samtidig vokser andelen af unge, der vælger en science-retning på de videregående uddannelser. Der er dog fortsat brug for en indsats inden for begge områder, så virksomhederne ikke kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er selvfølgelig glad for at se, at den faldende søgning mod erhvervsuddannelserne lader til at være bremset. Nu bliver det spændende at se, hvilken betydning EUD-reformen får for ansøgertallet. Under alle omstændigheder skal vi lægge os i selen for at øge søgningen, så flere unge vælger en erhvervsuddannelse”, siger formand for Regional Udvikling i Region Syddanmark, Bo Libergren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Borgmesteren takker alle brandmændene og -kvinderne

29. juli 2021 Samfund

Via Facebook giver borgmester Erik Lauritzen sin uforbeholdne tak til de brandfolk, der har brugt det seneste døgn på at bekæmpe branden på Omnicon. Borgmesteren skriver blandt andet: ”På egne og på fællesskabets vegne udtrykker jeg en kæmpestor tak til nogle mennesker, der løser en ufattelig vigtig samfundsopgave. Mens mange af os holder ferie og […]

Læs mere...