Flere virksomheder i Syddanmark opgiver produktion i østlande

23. august 2015 Erhverv

Selv om Asien og Østeuropa frister med billig arbejdskraft, så siger en række danske industrivirksomheder nu ”nej tak”. Det viser en rundspørge blandt Dansk Metals industriansatte tillidsrepræsentanter, der fortæller, at industrivirksomheder vælger at flytte produktionen hjem igen. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2013/08/grænse.jpg” alt=”grænse” width=”185″ height=”73″ />

Hver fjerde tillidsrepræsentant svarer, at deres virksomhed har flyttet produktion hjem til Danmark i løbet af det seneste år.

Særligt i Region Syddanmark er virksomhederne gode til at flytte produktionen hjem igen. Her er det nemlig over hver tredje tillidsrepræsentant, nøjagtig 38 pct., der påstår, at deres virksomhed har flyttet produktionen hjem.

“Der er ofte langt flere ulemper end fordele ved at flytte produktion til udlandet, og vi er naturligvis glade for, at mange virksomheder er nået til den erkendelse og vender hjem igen. Nu skal resten af landets industrivirksomheder gøres opmærksomme på, at der er gunstige forhold for produktion i Danmark, så endnu flere vælger at flytte hjem igen, siger Allan Lyngsø Madsen, der er cheføkonomi i Dansk Metal, i en pressemeddelelse.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk