Flertal i regionsrådet vil have ambulancedriften hjem

26. juli 2016 Politik

Et flertal i regionsrådet stemte for at hjemtage ambulancedriften i Region Syddanmark.

“Og det er det eneste rigtige at gøre i situationen, fordi der skal være tryghed blandt borgerne, der skal kunne stole på, der kører ambulancer”, siger socialdemokrat og regionsrådsmedlem Jørn Lehmann til SønderborgNYT.

Det koster op til 25 millioner kroner mere om året, hvis regionen tager ambulancedriften efter konkurstruede Bios hjem. Det fremgår af et notat fra tirsdagens ekstraordinære regionsrådsmøde om den kaotiske ambulancesituation

Artiklen fortsætter under annoncen

Altså bliver det dyrere for regionen at køre ambulancer end det var for BIOS.

I et oplæg, som regionens embedsfolk har præsenteret for regionsrådspolitikerne på det ekstraordinære møde om den kaotiske ambulancesituation er vurderingen, at det vil koste en engangsudgift på mellem 15 og 20 millioner kroner – heraf vil en million gå til oprustning af vagtcentralen AMK, der ligger i Odense.

Dertil vil det årligt koste regionen 420 millioner kroner at drive ambulancerne, hvilket er 20-25 millioner kroner mere end den nuværende kontrakt, som Bios kører på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jokeren i hele sagen

Hvis retten giver grønt lys for en konkursbehandling, så udpeges der en kurator – og kurators opgave er at sikre at der hentes flest muligt penge til at betale kreditorer med. Det kan betyde, at der ikke vil være adgang til ambulancer eller andre af BIOS’ værdier under konkursbehandlingen.

Et scenarie er også, at Falck kommer med det bedste bud på BIOS’ ambulancer og dermed presser regionen til en forhandling.

“Derfor er vi spændt på, hvordan kurator stiller sig”, siger Jørn Lehmann til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Nordborg, Frivillige

Nordborg Golfklub lægger græs til Knæk Cancer-golf

22. maj 2022 Nordborg

Søndag bliver der spillet Knæk Cancer-golf på golfbanen i Nordborg og det er Axel Nielsen og Brian Jørgensen, der har sat scenen og sikret et væld af flotte sponsorpræmier til den auktion, der følger i kølvandet på turen rundt til de 18 huller. Som et lille krydderi på dagen, så var tidligere træner for SønderjyskEs […]

Læs mere...