Flertal i Teknik- og Miljøudvalget bakker op om moske på Porsgrunnsgade

9. september 2021 Politik

Forvaltningen modtog i november 2019 en ansøgning om at ændre anvendelsen af ejendommen Porsgrunngade 2 i Sønderborg til Den Arabiske Forenings foreningsaktiviteter.

Ejendommen ligger i et område, som i den gældende kommuneplanramme er udlagt som boligområde.

Forvaltningen vurderer derfor, at den pågældende anvendelse er i strid med kommuneplanen.

Tirsdag var der møde i Teknik- og Miljøudvalget, hvor et flertal af folkevalgte besluttede sig for, at der skal laves en lokalplan for Porsgrunnsgade 2, som slår fast, der skal laves en tilladelse til foreningsaktiviteter i bygningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

For stemte: Socialdemokraterne Ganeswaran Shanmugaratnam, Erling Taul Jensen og Kristian Beuschau samt Dieter Jessen fra Slesvigsk Parti.

Imod stemte: Aase Nyegaard fra Fælleslisten, Stefan Lydal, Dansk Folkeparti og Tage Petersen fra Venstre.

“Vi synes det er ærgerligt, at et flertal bestående af Socialdemokraterne og Slesvisk Parti ønsker at lovliggøre forholdene på Porsgrunnsgade”, siger Tage Petersen til SønderborgNYT.

“I Venstre mener vi, at det fortsat vil være konfliktfyldt at placere en moske i et boligområde, og derfor stemte vi sammen med DF og Fælleslisten for at der skulle laves lokalplan, der præciserer at det er et boligområde og havde håbet, at vi i stedet havde været behjælpelige med at finde en bedre placering til foreningens religiøse aktiviteter”, siger han videre.

Artiklen fortsætter under annoncen

For tid tilbage spurgte SønderborgNYT formanden for udvalget, Aase Nyegaard, hvad hun mente om sagen.

“Jeg mener, at bygningen skal anvendes som beboelse”, sagde hun.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Erhverv, Sønderborg

Kommunen rokerer i ledelsen

30. maj 2023 Erhverv

Carina Scheelke stopper den 10. juni som HR-chef i Sønderborg Kommune. Det er et ønske om at flytte tættere på børn og børnebørn, der gør, at Carina Scheelke rykker til Silkeborgområdet, hvor hun har fået job som afdelingsleder i Silkeborg Ungdomsskole. Derfor konstitueres Leder af Sundhedscenteret Christina Bakke som ny chef for HR i de […]

Læs mere...