Flertal i Teknik- og Miljøudvalget stemmer for byggeriet af et biogasanlæg i Kværs

4. juni 2019 Politik

Et flertal i Teknik- og Miljøudvalget stemte tirsdag for opførelsen af et biogasanlæg ved Kværs.

“Jeg må ikke sige, hvad andre udvalgsmedlemmer sagde på mødet. Men jeg må nok gerne sige, at jeg gjorde rede for, hvorfor vi stemmer imod”, sagde Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti til SønderborgNYT.

Stefan Lydal fortæller, at han altid er klar til at stemme for, at noget sendes i høring, fordi man kan blive klogere af at læse høringssvar.

“Og jeg er meget overvældet af de mange høringssvar, der går på tung trafik og trafiksikkerhed for især de bløde og helt små trafikanter og selvom jeg ved at Nature Energy vil forsøge at løse mest muligt med god planlægning af chaufførernes ruter, så ændrer det jo ikke ved det faktum, at der stadig er mere end 100 tunge transporter som skal til og fra anlægget på daglig basis, og de vil altså alt andet lige kunne mærkes lokalt”, siger Stefan Lydal.

“Der er jo også planer om et biogasanlæg ved Kliplev og tegningerne fra det anlæg viser, at gasledningen også føres til Sønderborg. Det betyder jo, at vi kan lade Nature Energy bygge i Kliplev og alligevel få glæde af gassen i Sønderborg”, siger Stefan Lydal

SønderborgNYT fik også en kommentar fra udvalgsformand Aase Nyegaard, der ikke er helt tilfreds med Dansk Folkepartis nej.

Læs mere HER på LINKET.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Ellen Trane Nørby bliver ny formand i Sønderborg Forsyning

8. december 2021 KV21

Venstres Ellen Trane Nørby tog ikke selv en udvalgsformandspost, da partiet konstituerede sig og det er der en god forklaring på. “Vi skal bruge vores mandater bedst muligt og derfor har jeg fået formandsposten i Sønderborg Forsyning. Det er en vigtig post, hvor jeg blandt andet vil være med til at sikre, at det kommende […]

Læs mere...