Flertal i Teknik- og Miljøudvalget vil ekspropriere jord i Kværs

31. marts 2020 Politik

Onsdag eftermiddag besluttede et flertal i Teknik- og Miljøudvalget at ekspropieref tre arealer i Kværs, fordi der skal laves en ny vejforbindelse fra Felstedvej til det planlagte biogasanlæg i Kværs, hvor op imod 90 procent af biomasseleverancerne til anlægget vil komme ad Felstedvej fra nord.

“Vi havde en rigtig god dialog om sagen og helt som ventet, stemte Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti imod”, siger udvalgsformand Aase Nyegaard til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

En række borgere i Kværs ønsker ikke et biogasanlæg placeret i Kværs og har i flere år kæmpet mod Sønderborg Kommune og NGF Nature Energy A/S’ planer om det nye biogasanlæg.

”At man eksproprierer til privat formål er en skamplet på vores retssamfund og det undergraver den private ejendomsret samt borgernes retssikkerhed”.

Det har Hans Jørgen Vaarbjerg tidligere sagt til SønderborgNYT.

Hans Jørgen Vaarbjerg er en del af en den lokale borgergruppe ’NejTilBiogas’, der i flere år har kæmpet mod planerne om opførelsen af et biogasanlæg i Kværs.

Den nye vejforbindelse vil blive cirka 750 meter lang og for at sikre de bedste til- og frakørselsmuligheder skal der desuden etableres der et kanaliseringsanlæg på Felstedvej med en venstresvingbane og to heller.

Biogasanlægget indgår som en del af Byrådets fyrtårnsprojekt ProjectZero-visionen.

HUSK – støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk