Flertalsgruppen: Andelen af pædagoger i SFOerne skæres ikke ned

28. maj 2020 Politik

Kommunens forvaltninger har listet en masse sparemuligheder op, fordi Byrådets politikere har aftalt, at der i de kommende år skal findes besparelser for 30 millioner kroner om året.

“Jeg vil ikke sige, at det bliver noget, der ikke kan mærkes, fordi besparelser jo altid rammer nogle”, sagde borgmester Erik Lauritzen

“Der er en række forslag til besparelser og de skal nu behandles i udvalgene”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men allerede inden Børne- og Uddannelsesudvalget satte sig til rette ved mødebordet og kiggede på de sparemuligheder, som forvaltningen har foreslået, melder Jesper Smaling ud på Facebook, at hverken Socialdemokratiet, Fælleslisten eller Slesvigsk Parti kan være med til at skære i antallet af pædagoger i SFOerne.

At skære ned på antallet af pædagoger er en af de sparemuligheder, som Børne- og Uddannelsesudvalget kunne have valgt.

“Det ville have givet en besparelse på 500.000 kroner og jeg har bedt forvaltningen om at komme med alternativer”, siger socialdemokratiske Jesper Smaling til SønderborgNYT. Han er næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget.

Venstres Claus Klaris, som er formand i udvalget, siger til SønderborgNYT:

“Der er lavet en helhedsplan for skoler og dagtilbud og den har vi tænkt os at efterleve. Men vi lytter til forvaltningen og vil tage stilling, når vi har føling med, hvad en eventuel reduktion af pædagoger vil betyde”.

Hans partifælle, Peter Hansen, undrer sig over, at Jesper Smaling melder flertalsgruppens holdning ud, inden mødet har fundet sted.

“Det er nyt, at man lægger op til forhandling med at melde sin stillingtagen åbent ud, inden mødet er begyndt”, siger Peter Hansen til SønderborgNYT.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk