Flertalsgruppen og Dansk Folkeparti stemte budgettet på plads

4. oktober 2017 Politik

På onsdagens byrådsmøde blev der lagt ud med 2. behandlingen af budgettet for 2018 og borgmester Erik Lauritzen gav det nogle ord med på veen, da han præsenterede punktet.

“Flertalsgruppen og Dansk Folkeparti har lavet budgetforlig, men jeg have gerne set, det blev et samlet byråd, der sendte budgettet videre til det nye byråd”, siger borgmesteren og fortsætter:

Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det gør bedre med økonomien i Danmark og sådan er det også i Sønderborg. Noget af det skyldes konjukturerne og en del skyldes, at vi gennem fire år har gjort det rigtige”, siger Erik Lauritzen.

Han forklarer, at udgifterne i de næste budgetter løbende tilpasses, fordi der kommer færre penge fra staten. Men de er tilpasset sådan, at det ikke forringer servicen.

Venstre må sige nej tak

“Vi kan ikke være med – og det startede for fire år siden med en unødvendig skattestigning, der har kostet mange familier 20.000 kroner om året, mens vi snit har haft 800 millioner kroner i kommunekassen”, siger Venstres Peter Hansen.

“Trods det at vi er færre indbyggere end før, så er der ansat flere medarbejdere i kommunen – og i Jobcenter er der virkeligt mange ansatte, selvom antallet af ledige er faldet drastisk”, siger han videre og tilføjer, at flertalsgruppen ikke har præsteret en eneste effektivisering.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Alle den slags tiltag er druknet i rundbordssamtaler i forvaltningerne”, siger Peter Hansen.

“Det handler mere om at have vilje til ledelse og ikke blot evne til forbrug.

Flertalsgruppen stemte sammen med Dansk Folkeparti for budgettet, mens Venstre og Nye Borgerlige stemte imod.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Boldklub: Mød op til generalforsamlingen og brug din stemmeret

12. maj 2021 Kultur

Sønderborg Boldklub er i gang med at forberede den årlige generalforsamling, som finder sted den 9. juni i klubbens lokaler i SFS-hallen på Borgmester Andersens Vej. Medlemmer, som har forslag, som de vil have behandlet på Sønderborg Boldklubs ordinære generalforsamling, skal sende deres forslag til formanden inden den 26. maj som er 14 dage før […]

Læs mere...