Ikke et bredt forlig – flertalsgruppen alene bag budgettet

21. september 2016 Sundeved

Borgmester Erik Lauritzen, Sønderborg, meddeler onsdag aften, at forhandlingerne med alle byrådets partier i et forsøg på et bredt budgetforlig er afbrudt.

”Mindretalsgruppen valgte at trække sig fra forhandlingerne og meddelte, at de ikke ønsker at indgå bredt forlig om næste års budget. Jeg synes ellers, vi har haft gode og konstruktive drøftelser, og jeg er ærgerlig over, at det ikke lykkedes at få et samlet byråd bag budgettet. Men jeg er glad for, at jeg til det kommende møde i økonomiudvalget kan fremlægge et forslag til budget, som samtlige af flertalsgruppens fem partier står bag”, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De fem partier er ud over Socialdemokraterne, Fælleslisten, Slesvigsk Parti, Konservative og Enhedslisten.

”Vores budgetforslag signalerer ansvarlighed og fortsat udvikling af Sønderborg Kommune. Der sker ikke serviceforringelser, og samtidig med at der er plads til nye udviklingsinvesteringer. Forslaget signalerer også, at de kommende år kræver fortsat ansvarlig økonomisk styring”, siger han.

De fem partier stiller sig til rådighed for spørgsmål vedrørende budgettet på et pressemøde på onsdag kl. 13. Budgetteksten offentliggøres i morgen, torsdag, i forbindelse med offentliggørelse af økonomiudvalgets dagsorden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor takker mindretallet nej

Vi må erkende, at vi ser meget forskelligt på kommunens økonomi. Borgmesteren prøver hele tiden at tegne mørke skyer i horisonten. Vi er stadig i tvivl, om han overhovedet ønskede et forlig. Når vi konkluderede på flertalsgruppens forhandlingsforslag kan vi konstatere, at der mest var tale om nådegaver og ingen reel vilje til imødekommenhed.

Sådan er ordlyden fra den såkaldte mindretalsgruppe.

Sønderborg Kommune har en stærk økonomi og en meget god likviditet. Vi har fremlagt en række spændende forslag om folkeskolen, idrætsfaciliteter og landsby laug. Vi har også foreslået en tilbagebetaling til borgerne, af den meget store likviditet som kommunen har, i form af en skattelettelse. En lettelse der ville blive finansieret med 75 procent af staten i år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi oplevede at det eneste af vore forslag man var oprigtigt interesserede i var ”Frisættelse af Folkeskolen” og et Sønderborg Gigantium.

Andre forslag kunne komme på listen over ideer til fremtiden.

Selv om vi i ”Mindretalsgruppen” under visse betingelser var parat til at fravige kravet om skattenedsættelse, mødte vi ikke megen imødekommenhed fra flertalsgruppen, og det er skuffende at borgmesteren ikke vil strække sig længere for at få et bredt samarbejde i byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk