Flisbunkerne ved forbrændingen er ikke længere højere end tilladt

1. februar 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Beredskabet har onsdag fulgt op på deres påbud og fundet alt er overholdt på flisområdet ved forbrændingen på Kær Vestermark.

Det fortæller direktør Erik Wolff fra Sønderborg Varme til SønderborgNYT.

“Men som brandmyndigheden også udtaler i forbindelse med endnu en mindre brand i flisdepotet i går, så er det ingen garanti for, at der ikke kan opstå selvantændelse, for der er flere parametre, der spiller ind på det – heldigvis sjældne – fænomen”, siger direktøren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Stakken, hvor branden er opstået, er afgrænset, og formentlig brugt i løbet af den kommende måneds tid”.

Plads til 50.000 kubikmeter træflis

I 2011 gav Beredskabet en tilladelse efter Beredskabsloven til opbevare af 50.000 kubikmeter træflis på Vestermark. Oplaget skal opdeles i to stakke: Den ene stak med et grundareal på 6300 kvadratmeter og den anden stak med et grundareal på 3300 kvadratmeter. Der må stakkes indtil seks meter i højden.

”Det nuværende oplag på området overskrider tilladelsen, der er udstedt af Beredskabet i 2011, fordi stakkene er væsentligt højere end seks meter”, sagde forvaltningsdirektør Sille Marcussen Dall til SønderborgNYT sidst i oktober. Derfor har Beredskabet den 9. oktober givet et påbud om at få stakkene ned i tilladt niveau – altså seks meter – og det skulle være i orden senest den 31. januar,

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...