Fløjkrig om løsningen på ghettoudfordringen

24. februar 2021 Byrådsmøder

For tid tilbage blev flere politiske udvalg og også medlemmerne i Økonomiudvalget enige om, der skulle findes en løsning på ghetto-udfordringerne, så der kunne rives færre gode lejligheder ned.

“Forvaltningen har i flere måneder arbejdet på en dispensationsansøgning, hvor målet er, at ministeriet giver grønt lys for at en del af de et-værelses lejligheder omdannes til ungdsomsboliger – og ved den manøvre reddes en hel boligblok.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dispensationsansøgningen blev bakket op på sin vej frem til Økonomiudvalget, hvor Venstre og Dansk Folkeparti gik imod”, sagde borgmester Erik Lauritzen på byrådsmødet i Havnbjergs tidligere skole.

Venstre og Dansk Folkeparti lagde et ændringsforslag på bordet under byrådsmødet onsdag, hvor ungdomsboligerne udgår og der så rives en boligblok mere ned.

“Men underkendes det oplæg og den ansøgning, som forvaltningen har lavet, så starter hele processen forfra, fordi boligforeningen og beboerne skal sige god for det”, sagde borgmesteren, som dog ikke vil afvise, at hvis et samlet byråd sagde, de ville stille sig bag Venstres og DFs løsning, så ville boligforeningen sikkert gå med.

Borgmesteren er vist i panik

“Selve sagen er der gjort rede for og ændringsforslaget er jo blot en boligblok mindre”, sagde Peter Hansen fra Venstre og han forsatte:

“Og så synes jeg, det er fantastisk at læse, at vi er i panik over meningsmålingerne. Jeg tror mere det er borgmesteren og Socialdemokratiet, der er i panik over, at Venstre kommer med den mest kompetente borgmesterkandidat nogensinde…”.

“Og så stopper du det der. Du skal holde dig til substansen og ikke føre valgkamp under byrådsmødet”, afbrød borgmesteren. Samtidig så han Venstremedlem Daniel Staugaard var i gang med at tage billeder.

“Og du kan godt holde op med at tage billeder af mig”, sagde Erik Lauritzen.

Gode boliger – og efterspørgsel

“Området i Sønderborg er ikke som Vollsmose, men det er over stregen og det er dét, som det handler om”, sagde Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti. Han tilføjer, at både DF og Venstre fra starten gav udtryk for deres bekymring ved at søge dispensation.

Boligerne på Søstjernevej er gode og folk vil gerne bo i dem.

“Og når der er efterspørgsel, så skal vi helst ikke rive ned”, sagde Jan Prokopek, som er formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget. Han synes ikke, at Søstjernevej skulle kaldes ghetto.

“Vi har fået en stor del fra området i arbejde eller uddannelse. Men der er også mennesker, som får førtids- eller folkepension. Dem kan vi jo ikke sætte ind på en uddannelse eller i job”.

For mange udlændinge får førtidspension

“Måske har kommunen været for rundhåndede, når det gælder tildeling af førtidspension. Især til udlændinge, som så ikke bliver rollemodeller og viser børn og unge, at det er helt normalt at stå op om morgenen og gå på arbejde”, sagde Daniel Staugaard fra Venstre.

“Det er lige så galt i Stenagerparken, men den kom ikke med på den hårde ghettoliste, selvom den nok burde have været det”.

“Når vi kigger regnearket, så er Søstjernevej og Nørager ghettoer, men det er de ikke virkeligheden. Venstre og Dansk Folkeparti har rustet sig til et politisk slag om det her. Men det er for nemt at skrue op for retorikken sige, at vi river en blok mere ned”, sagde Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti.

Både Slesvigsk Parti og Fælleslisten bakkede op om det oprindelige forslag, der går ud på at omdanne et-værelseslejligheder til ungdomsboliger og bruge det som afsæt i en dispensationsansøgning – og dermed blev det vedtaget med stemmer fra flertalsgruppen.

Venstre og Dansk Folkeparti stemte imod.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sydals

Kæmpe solcelleanlæg på vej til Sydals

14. april 2021 Erhverv

Clean Energy Advisors ApS ønsker at bygge en 37 hektar stor solcellepark mellem Tandslet og Lysabild. Når solcellerne er installeret, vil 62 procent af ProjectZeros målsætning for solcellekapacitet i Roadmap 2025 være nået. Parken på Sydals bliver med en kapacitet på 39 MW – installeret effekt – kommunens største, idet Glansager/Vollerup er på 25 MW. […]

Læs mere...