FOA arrangerer demonstration mod dagplejebesparelser

2. oktober 2015 Sundeved

I forbindelse med effektiviseringer på 2,5 millioner kroner i dagplejen, har FOA sammen med forældrene i dagplejen arrangeret en demonstration imod besparelserne. Den finder sted på onsdag kl.16.00 fra Rønhaveplads i Sønderborg. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”rådhus” width=”300″ height=”169″ />

Optoget starter fra Rønhaveplads, gennem Perlegade og ned foran Rådhuset, hvor vi medbringer og afleverer underskrifter og kreative gaver med forældrenes udsagn til politikerne i Børne- og Uddannelsesudvalget, skriver FOA i en pressemeddelelse.

FOA og forældrene vil med denne demonstration gøre Sønderborg kommunes politikere og borgere opmærksom på, at der er lagt op til afskedigelse af 15 medarbejdere i dagplejen, fordi gæstedagplejen afskaffes i sin nuværende form ifølge forslaget i effektiviseringsstrategien.

Det betyder endvidere at forældrenes frie valg om pasningstilbud er på spil, når der lægges op til at dagplejebørnene også kan passes i daginstitutionerne ved ferie, afspadsering, sygdom m.m.

Det er en fredelig demonstration som alle borgerne i Sønderborg Kommune er velkommen til at deltage i, og derved støtte dagplejerne i kampen for deres arbejdspladser samt forældrenes frie valg af pasningstilbud i Sønderborg kommune.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk