Fodbolddrenge trænede præcis som Superliga-spillerne gør

15. september 2016 Sundeved

Torsdag morgen blev der trænet på livet løs på fodboldbanen ved Humlehøjhallen, hvor en masse 14-årige skoledrenge havde idræt – og selvom det var tidligt på dagen, så blev der trænet med liv og sjæl.

Måske fordi den tidligere superligatræner Poul Hansen stod klar til at lære fodbolddrengene en del trick og smarte måder at spille på.

“Det er faktisk de samme træningspas, som vi lærer drengene i SUB og i FC Sønderborg. Forskellen er, at Poul Hansen vil have, at afleveringerne er hårdere”, siger Hågen Mohrdietz til SønderborgNYT. Han er – udover at være frivillig fodboldtræner – idrætslærer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Poul Hansen fortalte hele tiden drengene, hvad de gjorde godt – og viste dem, hvordan det gør det endnu bedre. På den måde sikrede han sig, at de bevarede gnisten og gejsten, Gav dem en fornemmelse af, at de var ret tæt på at være rigtigt gode.

Fodbolddrengene lyttede meget opmærksomt og gjorde præcis som træneren sagde. Hurtigt opdagede de, at modstanderne have svært ved at løbe en hård aflevering op. Det ligger ligesom i sagens natur, at det er lidt lettere at få scoret, når modstanderne ikke snupper bolden midt på banen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det vigtige ved morgentræningen var, at drengene syntes, det var sjovt.

Fodboldstjerner som Laudrupbrødrene, Preben Elkjær og alle de andre, begyndte også med at spille fodbold for sjov – og takket være gode frivillige trænere, blev de grebet og blev hele tiden bedre og bedre.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Kultur, Sønderborg

Oplev nattestemning som i 1864 på Dybbøl Banke

4. oktober 2023 Kultur

Natten sænker sig over slagmarken, og alt er tyst som i graven. I skanser og løbegrave kryber de trætte soldater sammen, men officererne sørger for, at vagten ikke sover. For i ly af mørket kan fjenden snige sig frem. Krig føres i alle 24 timer i døgnet, men nattens strabadser kan være svære at sætte […]

Læs mere...