FødevareBanken deler overskudmad ud i Sønderjylland

20. marts 2019 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Torsdag læsses en af FødevareBankens kølebiler for første gang med frisk overskudsmad på lageret i Kolding og begynder sine faste ugentlige ture til Sønderjylland.

Her vil bilen aflevere mad hos: Aabenraa Krisecenter – et opholdssted for voldsramte kvinder og deres børn

Den blå Oase. Aabenraa. Et alkoholfrit værested, der tilbyder rådgivning og hjælp.

Café Parasollen. Haderslev. Café for mennesker i udsatte livssituationer.

Kirkens Korshær. Sønderborg. Værested for udsatte.

Artiklen fortsætter under annoncen

FødevareBanken tager dermed endnu et skridt mod landsdækkende status.

”Siden vi åbnede vores afdeling i Kolding i december sidste år, har det været planen, at den afdeling med tiden skal dække hele Region Syd. Med en ny rute til det sønderjyske hver uge er endnu en milepæl nået” ,siger FødevareBankens direktør Karen-Inger Thorsen i en pressemeddelelse.

”En donation fra Kronprinsparrets Fond på 200.000 kroner gør det nu muligt at udbrede vores område. Det er vi meget taknemmelige for. Vi ved, at der findes masser af overskudsmad og desværre er der også mange mennesker, der har brug for et sundt og nærende måltid mad, så det har længe været et ønske for FødevareBanken at nå bredere ud med det, vi gør”

Artiklen fortsætter under annoncen

FødevareBanken er en NGO, der samler overskudsmad ind hos grossister, fødevareproducenter og primærproducenter og fordeler det fødevaresikkert og sporbart til organisationer for socialt udsatte. Det er mad, der aldrig er for gammelt, men som af mange forskellige årsager alligevel ikke kan sælges. Maden transporteres i kølebiler til FødevareBankens tre lagre rundt omkring i Danmark – København, Aarhus og Kolding. Herfra køres det ud til organisationer for socialt udsatte.

Tre tons mad hver dag

Artiklen fortsætter under annoncen

Hver eneste dag året rundt, fordeler FødevareBanken således ca. tre tons overskudsmad, svarende til 7.600 måltider dagligt, 2.285.000 årligt og er dermed Danmarks eneste og største organisation, der systematisk, fødevaresikkert og sporbart, håndterer madoverskud, der ellers ville være blevet smidt ud.

Maden kommer bl.a. fra Arla, Aarstiderne, Unilever og Netto, som FødevareBanken har et strategisk samarbejde med. Med ruten til Sønderjylland stiger behovet for overskudsmad og direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen har derfor en opfordring til de sønderjyske fødevarevirksomheder:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Såfremt der er virksomheder, der ligger inde med større partier af fødevarer, der intet fejler, men som af forskellige årsager alligevel ikke kan sælges, så må de endelig kontakte FødevareBanken. Det kan både være enkelt partier eller en løbende aftale. Vi behandler maden fødevaresikkert og sørger for, at maden i stedet for at blive smidt ud, kommer ud til de allersvageste medborgere,” siger hun.

Læs mere om FødevareBanken HER

26. april 2024 Politik, Nordborg

Politisk debatmøde – hvor står vi og hvor vil vi hen?

26. april 2024 Politik

Torsdag aften havde Socialdemokratiet inviteret til ‘Dér derbAtter’ i medborgerhuset på Th, BrorsensVej i Nordborg og der var hele 112 mennesker, som gerne ville være med. “Vores plan med aftenen, det er få nogle ideer fra Jer, som vi kan tage med os. Jeg lover ikke, at de allesammen bliver til noget, men vi vil […]

Læs mere...