Førte Carl Holst skatteyderbetalt valgkamp?

12. september 2015 Politik

Forsvarsminister Carls Holst mistænkes af flere regionsrådsmedlemmer i Region Syddanmark for at have ansat en journalist for regionens penge til at hjælpe sig i valgkampen op til folketingsvalget.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad lørdag.

Forsvarsminister Carl Holst afviser, at Region Syddanmark har betalt  en del af hans valgkamp.

Forsvarsminister Carl Holst afviser, at Region Syddanmark har betalt en del af hans valgkamp.

Artiklen fortsætter under annoncen

Carl Holst var formand i regionsrådet indtil slutningen af juni.

Da Christian Ingemann Nielsen blev valgt som særlig rådgiver for Carl Holst, spærrede en række regionsrådsmedlemmer øjnene op.

Ingemanns seneste job blev på Forsvarsministeriets hjemmeside beskrevet som “presserådgiver for direktionen i Region Syddanmark”. Men i Region Syddanmark havde Socialdemokraternes gruppeformand, Karsten Uno Petersen, ikke før hørt om rådgiveren.

Også hos Enhedslisten og SF i regionen rejste der sig en mistanke om ansættelsen. Ingemann førte valgkamp for Carl Holst op til regionsrådsvalget i 2013, og nu spørger de, om han også hjalp Carl Holst med at blive valgt til Folketinget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ingemann blev ansat i regionen i en projektansættelse for at arbejde med projektet “Smart Vækst og Velfærd” fra august 2014 indtil juni, hvor Carl Holst blev valgt.

“Ingen kender manden, så det er da snublende nært at antage, at det mest drejede sig om at stå for Carl Holsts valgkamp”, siger Vibeke Syppli Enrum, medlem af regionsrådet for Enhedslisten, ifølge Vejle Amts Folkeblad.

Regionsrådsmedlem Lasse Krull (K) ønsker nu kommunikationsafdelingen i regionen og brugen af den kulegravet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Socialdemokraterne og Enhedslisten har stillet en række spørgsmål til regionen om ansættelsen og projektet “Smart Vækst og Velfærd”.

Regionspolitiker Jørn Lehmann synes, at regionens svar giver endnu større undren.

Regionspolitiker Jørn Lehmann synes, at regionens svar giver endnu større undren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De svar, som regionen har givet på vores spørgsmål, giver kun anledning til mere undren og en tanke om, hvorvidt Carl Holst har brugt regionens penge på sin personlige valgkamp”, siger Jørn Lehmann Petersen (S).

I en mail fra marts i år til JydskeVestkysten sendte Ingemann på vegne af Carls Holst to links som opfølgning på, at Holst som folketingskandidat foreslog at rykke Energistyrelsen til Esbjerg.

Mailen blev sendt fra regionens mailadresse underskrevet “Råds- og direktionssekretariatet”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det kommer fuldstændig bag på mig. Det er ikke en opgave for regionens ansatte at assistere regionsrådsformanden op til en valgkamp”, siger Ida Damborg (SF) ifølge Vejle Amts Folkeblad.

Carl Holst svarer, at han ikke havde noget med ansættelsen at gøre. Derimod siger Region Syddanmark, at ansættelsen var Carl Holsts og den daværende regionsdirektørs idé.

“Hvis nogen har det indtryk, at Ingemann udelukkende var personlig assistent for mig, så forstår jeg godt, de undrer sig. For det var han ikke”, siger Carl Holst.

“Han blev ansat i et job inden for “Smart Vækst og Velfærd” samt den daglige ledelsesbetjening. Jeg vil 100 procent afvise, at han har ført valgkamp for mig”, siger Carl Holst til Vejle Amts Folkeblad.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...