Føtex-elev blev nummer to ved Dansk Supermarkeds DM i Skills

2. november 2017 Uddannelse

Filip Hellesøe, der er i gourmétslagterelev i Føtex i Sønderborg var oinsdag til DMi Skills for elever fra Dansk Supermarked, hvilket vil sige elever fra Føtex, Bilka og Salling.

“Jeg fik en andenplads og førstepladsen gik til elev, der skal til svendeprøve om et par uger”, siger Filip Hellesøe, der har været i lære i 1 1/2 år og først er færdiguddannet i september ’19.

Otte elever kvalificerede sig til finalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sidste weekend havde vi træningsweekend på Cold College i Odense og onsdag var det alvor”, siger Filip Hellesøe.

Der var flere discipliner, som elever skulle igennem til konkurrencen.

“Først skulle vi bygge vores borde op og så fik vi tre timer til at lave fem udskæringer og gøre dem salgsklare”, siger Føtexeleven.

Eleverne skulle goså fortælle om tilberedningen for deres udskæringer, foreslå tilbehør og vine.

“Vi lavede også en tallerkenret, som blev serveret på den store scene”, siger Filip Hellesøe. Hans tallerkenret og de ord han gave den med på bvejen, har tilsyneladende siddet lige i skabet.

“Dommerne havde ingen spørgsmål”, siger Filip Hellesøe.

Inden konkurrencen hentede Filip Hellesøe gode råd om anretning hos kokkene i Det Sønderjyske Køkken og for at blive klogere på vin, var han på besøg hos Vinspecialisten i Perlegade.

“Jeg synes, der er stærkt gået, at en elev spørger om hjælp og hans andenplads viser da også, at det kan betale sig ikke at tro, man ved alt”, siger Sune Axelsen fra Det Sønderjyske Køkken.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk