FOF er klar med efterårets kurser

4. august 2021 Samfund

Hverdagen, som vi kender den, er endelig på vej tilbage og det betyder også, at aftenskolerne, traditionen tro, kan præsentere hele deres brede palet af kurser, foredrag og udflugter. Og borgerne kan se frem til en efterårssæson med et væld af FOF-nyheder.

Ifølge Trine Malm Clemmensen, skoleleder i FOF Sønderborg, er der al mulig grund til at glæde sig:

”Vores kursister har virkelig savnet det fællesskab, som de oplever i aftenskolen. Og jeg tror, at mange andre har fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at leve et aktivt liv sammen med andre. Folk har reflekteret over, hvad de vil prioritere i livet. Nogle søger ud i naturen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Andre kigger indad efter mental ro og balance. Nogle søger ny viden eller nye oplevelser. Mens andre igen ønsker at slippe livsglæden løs på fuldt blus. Jeg er overbevist om, at langt de fleste vil kunne finde noget hos os, der appellerer til dem. Og samtidig bliver de en del af et fællesskab med andre, der har den samme interesse som dem selv”, siger aftenskolelederen i en pressemeddelelse.

FOF skyder foredragssæsonen i gang med haveeksperten Claus Dalby den 14. september. Og så følger foredragene ellers som perler på en snor. Der bliver bl.a. mulighed for at lære teknikker, der forbedrer din hukommelse. Du kan blive klogere på, hvordan du gennem genbrug kan skabe dig en bæredygtig garderobe. Astrofysikeren Michael Linden-Vørnle inviterer dig på en fascinerende rejse til Mars. Du kan høre historien om det sønderjyske kaffebord – og så smager du det selvfølgelig også selv. Eller du kan opleve fortælleduoen Høvsgaard og Harboes forrygende fortællinger fra skoletiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

På udflugtssiden byder FOF Sønderborg blandt andet på en operatur til København, hvor du kan opleve Adam Prices nytolkning af den Glade Enke i Kasper Holtens opsætning. Du kan komme til Sprogø og nyde den smukke natur samtidig med, at du får den fascinerende og skræmmende historie om pigerne på Sprogø. Du kan tage med FOF til Hamborg, hvor vi oplever den fantastiske by og besøger den imponerende flyfabrik, der producerer Airbus. Eller du kan komme ind og se multikunstneren Bjørn Wiinblads hjem, der står urørt siden hans død i 2006.

Artiklen fortsætter under annoncen

FOF’s efterårssæson afspejler også, at mange mennesker søger mere harmoni og balance i tilværelsen. Derfor byder FOF på kurser i meditation, afspænding og Qi Gong, og samtidig er udbuddet af de populære yogakurser blevet endnu større. Og for dem, der vil opleve harmonien ved at søge ud i naturen, er der mulighed for dette på alt fra shelterture til stillevandringer.

Hen mod efteråret satser FOF Sønderborg også på en palet af dansekurser, hvor du kan slippe livsglæden løs, mens du danser mavedans, latino eller hip hop. Og så byder FOF på studiekredse, temaaftener og seniorhøjskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ud over alle nyhederne tilbyder FOF selvfølgelig også hele den brede palet af klassiske aftenskolekurser til dem, der vil lære sprog, udfolde sig kreativt, dyrke musik, hente inspiration til madlavningen eller på anden måde lære nyt.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...