FOF vil have genåbnet aftenskolerne

10. januar 2022 COVID-19

Kort før jul besluttede et flertal i Folketinget at lukke ned for alle landets aftenskoleaktiviteter og den beslutning oplever man i aftenskoleverdenen som både uforståelig og urimelig.

Trine Clemmensen, skoleleder i FOF Sønderborg, fremhæver, at nedlukningen rammer rigtig mange, der havde set frem til at være aktive i aftenskolen her fra årets start:

”Vi lukker selvfølgelig ned, når myndighederne beslutter det. Og vi har forståelse for, at det kan være svært at sikre millimeterdemokrati under en pandemi. Men en total nedlukning af aftenskolerne giver ingen mening, når folk stadig kan gå til fitness og idræt. FOF har allerede bevist, at vi kan håndtere krav om sprit, afstand mm. Og meget af vores undervisning foregår på små hold med faste deltagere. Det betyder, at vi kan sikre, at folk trygt kan møde op hos os. Derfor er min opfordring også klart, at vi bør få mulighed for at genåbne nu”.

FOF-skolelederen peger på, at aftenskolerne netop er et sted, som kan være med til at holde modet oppe i en krisetid:

”I aftenskolerne lærer man nyt – samtidig med, at man bliver en del af et fællesskab. Det er videnskabeligt dokumenteret, at aftenskolerne styrker deltagernes livskvalitet og mentale sundhed. Aftenskolen kan derfor være et vigtigt værn mod ensomhed i en tid, hvor borgerne må skære ned på de sociale kontakter. Så i min optik bør aftenskolen være et af de sidste steder, som politikerne lukker ned for”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Trine Clemmensen fremhæver, at den aktuelle nedlukning på en række områder både er direkte konkurrenceforvridende og uforståelig:

”Bevægelsesfag er FOF’s største fagområde. Her gør rigtig mange borgere noget godt for deres krop og deres sundhed. Vi har også mange bevægelsesfag rettet mod dem, der pga. sygdom og fysiske skavanker skal tage særlige hensyn til deres krop. Mange oplever fx smertelindring på vores kurser i varmtvandsbassin. Så set i det lys er det absurd, at vores deltagere må blive hjemme, mens deres naboer kan gå i fitnesscenteret eller i svømmehallen. Og at man kan tage til foredrag og debatarrangementer på bibliotekerne, mens alle aftenskolernes foredrag og debatarrangementer er aflyst”.

Artiklen fortsætter under annoncen

FOF-skolelederen opfordrer sammen med FOF Sønderborgs bestyrelsesformand Morten Menné også til, at aftenskolerne kompenseres for de økonomiske tab som følge af nedlukningen:

”Vi er rigtig glade for, at vi igen er omfattet af hjælpepakkerne. De hjælper os med at klare dagen og vejen. Men nedlukningerne har ramt mange af os hårdt. Derfor håber jeg, at både Folketinget og byråd har øje for, at aftenskolerne i den aktuelle situation har brug for en ekstra økonomisk håndsrækning”, siger Morten Menné.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 Erhverv, Sønderborg

Universe: Sky Trail er blevet en etage højere

20. januar 2022 Erhverv

Gæster, der besøger Universe Science Park efter den 9. april, kan opleve, at den ellers i forvejen høje klatrebane Sky Trail er blevet en hel etage højere. En af parkens store investeringer til sæson 2022 er at udvide kapaciteten og hele oplevelsen omkring den populære klatrebane Sky Trail, så endnu flere gæster kan udfordre dem […]

Læs mere...