Folkebevægelse nu med vedtægter og bestyrelse

25. september 2018 Sønderborg Skrevet af: Ole Kæhler

Folkebevægelsen mod affald i naturen holdt tirsdag aften en stiftende generalforsamling, hvor 19 personer deltog.

Hidtil har gruppen, der er imod svineri naturen været en Facebook-gruppe, hvor alle havde lovet, at de ikke selv vil smide affald i naturen og også at de vil påpege det overfor de mennesker, som de ser gøre det.

“Vi skal bruge penge til reklamer,t-shirt og andre ting og derfor skal vi søge nogle fonde”, siger initiativtager Svend Erik Petersen. For at bevægelsen kan få en bankkonto og mulighed for at søge fonde, så skal der dnnes en forening.

Artiklen fortsætter under annoncen

På den stiftende generalforsamling blev vedtægterne godkendt, inden Svend Erik Petersen blev valgt som formand. Deltagerne valgt, at Else Marie Lauridsen skal være kasserer.

De øvrige bestyrelsesposter gik til Jan Prokopek, Michael Nielsen, Hans Rey, Marie Jørgensen og Kirstine Bruhn.

Du kan se BILLEDER HER

Baggrunden for bevægelsen

Det er omkring et halvt år siden, Svend Erik Petersen samlede en styregruppe, der kunne løbe Folkebevægelsen mod affald i naturen i gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg gjorde det, fordi jeg er så træt af, at folk smider deres affald i naturen”, siger Svend Erik Petersen. Danmarks Naturfredningsforening havde lige haft den prlige landsdækkende affaldsindsamling.

“De samlede lige så meget affald som sidste år og så er vi jo lige vidt”, siger Svend Erik Petersen.

Styregruppen har været ude og fortælle om deres sag i boligforeninger, på sprogskolen og i skoleklaseer.

“Det handler ganske enkelte om at opdrage folk til ikke at svine naturen”, siger den nyvalgte formand. Det budskab skal bredes ud til hele kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og mennesker i hele landet må selvfølgelig gerne hoppe med på vognen”.

 

 

 

23. februar 2024 Nordborg, Samfund

Skolebørn kom på visit til gallafesten på Tangshave

23. februar 2024 Nordborg

De ældre på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter fejrede fredag, at det er 20 år siden, centret blev indviet, en indvielse hvor Bitten Clausen også deltog. Det var den 12. december 2003, de ældre flyttede fra det tidligere plejehjem til Tangshave og den 23. februar 2004 rykkede ledelsen ind og derfor var indvielsen den 23. februar. […]

Læs mere...