Folkeskolerne får ‘sorggruppeledere’

24. oktober 2018 Samfund

Sønderborg Kommune og Kræftens Bekæmpelse har netop indgået et samarbejde, der skal klæde lærere og pædagoger i kommunens folkeskoler på til at kunne håndtere skoleelevernes sorg.

”Det er en stor belastning for børn, når deres mor, far, søster eller bror er livstruende syg eller dør. De føler sig ofte ensomme og kan have besvær med at koncentrere sig i skolen. Det er afgørende, at lærere og pædagoger i skolerne er klædt på til at håndtere situationen, da det er her barnet opholder sig en stor del af deres vågne tid. Vi er rigtig glade for samarbejdet med kommunen, og vi håber, at det kan inspirere andre kommuner i området til at blive en del af indsatsen”, siger Maria Hartmann, projektleder i OmSorg, Kræftens Bekæmpelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

30 sorggruppeledere på vej

I oktober og november sender kommunen op mod 30 lærere og pædagoger på et kursus, hvor de bliver uddannet som sorggruppeledere. De skal blandt andet undervises i, hvordan de samarbejder med forældre, taler med barnet om sorgen og arbejder med gruppedynamikken i klassen og i sorggruppen, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Sorggrupper i skoler er en del af Tidlig Indsats i Sønderborg Kommune og indgår i kommunens Helhedsplan for kvalitet i dagtilbud og skole, som bl.a. sætter fokus på børn og unges trivsel:

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bliver sorgkonsulent Annette Hansen, der arbejder både i Sønderborg Kommune og Kræftens Bekæmpelse, der skal sørge for, at indsatsen føres ud i livet til stor gavn for kommunens børn, lærere og pædagoger.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk