Folketingets Ombudsmand: Nørreskov-Skolen må hverken kræve eller forvente, at elever kommer i skole med egne computere

1. oktober 2018 Samfund

Folkeskolen bygger på et gratisprincip og derfor kan folkeskoler hverken kræve eller forvente, at elever kommer i skole med egne computere.

Det har ombudsmanden understreget i en sag fra Sønderborg Kommune..

Sagen blev rejst, efter at ombudsmanden, havde modtaget en klage over, at Nørreskov-Skolen havde skrevet til forældrene til elever i 3. årgang, at det forventes, at eleverne fremover selv har egen bærbare pc med. Den historie skrev SønderborgNYT om i marts måned.

Nørreskov-Skolen og Sønderborg Kommune har beklaget formuleringen i det brev, der blev sendt til forældrene på skolen og til de øvrige skoleledere i kommunen.  Nu er det præciseret, at det er frivilligt, om børn medbringer en pc, og at skolen stiller en pc til rådighed, hvis det er nødvendigt for skolearbejdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Undervisningen i folkeskolen bygger på et gratisprincip. Derfor kan skolerne hverken kræve eller udtrykke forventning om, at eleverne medbringer deres eget IT-udstyr”, siger Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen i en presseorientering.

Undervisningsministeriet har været inddraget i sagen og i I forlængelse af et samråd oplyste undervisningsministeren, at hun ville drøfte det såkaldte BYOD-princip, Bring Your Own Device, med Kommunernes Landsforening, KL.

Ombudsmanden bad derfor om at få oplyst, om ministeriet mente, at der var grund til at gøre noget. F.eks. at udsende en vejledning til kommunerne om anvendelsen af BYOD-princippet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undervisningsministeren har, efter drøftelserne med KL, ikke vurderet, at der på nuværende tidspunkt er behov for yderligere tiltag fra ministeriets side, men ministeren vil dog fortsat følge udviklingen og foretage en ny vurdering, hvis der opleves behov for det.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Hansson Erhverv opnår DGNB-certifikat i guld med sandwichpaneler

3. februar 2023 Erhverv

Hansson Erhverv, der udlejer erhvervsejendomme i Sønderborg, tog i slutningen af 2021 første spadestik i en 30.000 kvadratmeter stor udstykning i den nordlige ende af hovedstaden på Als. Den første udlejningsejendom på 3.000 kvadratmeter er netop blevet færdig og Larsen Strings, der er verdens største forhandler af strenge til blandt andet violiner, er flyttet ind. […]

Læs mere...