Folketingsmedlemmerne: Mange fælles kampe venter

22. marts 2014 Debat

Folketingsmedlemmerne Ellen Trane Nørby & Benny Engelbrecht skriver:

Fælleslistens H. C. Nielsen synes, forhenværende borgmester Aase Nyegaard har fået skylden for at vi mister sergentskolen. I stedet skulle det så være os, der skulle have aben, må man forstå.

Ellen Trane Nørby.

Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er hverken første eller sidste gang vi på tværs af alle partipolitiske interesser må kæmpe for noget i vores kommune. Lige nu handler det eksempelvis om at bevare sygeplejeskolen. Og for nu at sige det ligeud: Hvis vi hver gang noget lykkes skal slås om, hvem der nu skal have mest ære  – og de gange noget mislykkes skal pege fingrer af hinanden, bliver det svært at vinde en eneste kamp.

Sandheden er jo, at kommunen med et enigt byråd, vi der er lokalt valgt på tinge og kasernegruppen, koordinerede tæt om strategien for at bevare forsvaret i vores kommune. Det var tæt på at lykkes, da forsvarsministeren oprindeligt foreslog at nedlægge Varde kaserne. Desværre var Dansk Folkeparti ikke parat til at træffe en beslutning og blokerede dermed for den for vores område ellers udmærkede løsning, der havde betydet at både Sønderborg og Haderslev havde overlevet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Benny Engelbracht.

Benny Engelbracht.

Det letteste i verden havde været, at vi to som folketingsmedlemmer havde pustet os op i medierne, men det havde sandsynligvis stillet Sønderborg ringere i kampen. I stedet knoklede vi internt, i tæt samarbejde med borgmester og kasernegruppe, fordi vi vurderede, at det gav os den bedste vinderchance.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og når vi næste gang skal være klar til kamp, ja så vil vi gøre det samme. Stille os parat til indsats og gøre det der er bedst for at opnå resultater for Sønderborg. For naturligvis er vi uenige om meget i dansk politik, men vi er enige om, at det er vigtigere at gå efter fælles resultater for Sønderborg end at vi hver for sig ser bedst mulig ud i pressen, hvis vi taber kampen på stregen. Tabet af kasernen frustrer os alle, ikke mindst alle os der har kæmpet side om side, til tider kan man blive helt arrig af at tænke på tåbeligheden i lukningen, men lige lidt gavner det situationen, at Fælleslisten føler trang til at nedgøre andres indsats – det bringer ikke Sergentskolen tilbage.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Erhverv, Sønderborg

Hjælp Iver Daabeck med at forebygge madspild – pluk selv majs på markerne

25. september 2021 Erhverv

Iver Daabeck har to marker med sukkermajs tæt ved Sønderborg. Den ene ligger lige til højre, når man kører af Alssundbroen. Den anden ligger ved samkørselspladsen på Sundeved-siden, hvor der også står en salgsbod med kartofler, majs og halloweengræskar. “Jeg har det problem, at ALDI og Salling Group påstår, de ikke kan sælge majs mere […]

Læs mere...