Folketingspolitiker besøgte foreningslivet langt fra Christiansborg

12. oktober 2018 Kultur

Foreningslivet i Sønderborg og omegn er stærkt. Lokale idrætsforeninger skaber alsidige aktiviteter for børn, unge og voksne, og der arbejdes godt og målrettet for at skabe gode fællesskaber i lokalsamfundet.

Det stod klart, da den socialdemokratiske folketingspolitikeren Jesper Petersen forleden takkede ja til en DIF-invitation, der i sin enkelthed gik på at vise det danske idræts- og foreningslivs virke på en helt almindelig aften. Her besøgte Jesper Petersen Vidar-Ulkebøl Håndboldklub og Sønderborg Tennisklub.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det var fedt og opløftende at få et kig ind i to så velfungerende foreninger og møde nogle af ildsjælene bag. Sikke et engagement – også hos de unge, jeg mødte, der både var udøvere, men også tog på sig at træne hold i henholdsvis tennis og håndbold. Det giver så meget til lokalsamfundet”, siger Jesper Petersen i en pressemeddelelse.

”Jeg tror, at foreningslivets forpligtende fællesskaber er en af nøglerne til at bearbejde de voksende problemer med usikre og sårbare unge. Og at fastholde en solidaritet og lokal sammenhængskraft i vores land. I foreningen laver du noget sjovt sammen med andre, og du er noget i kraft af at være en del af fællesskabet, en del af holdet. Er man tilmed leder eller træner, så er der så meget mening at give sin tilværelse, når man er med til at skabe rammerne”.

Artiklen fortsætter under annoncen

DIF ’s rundtur i foreningsdanmark for folketingspolitikere kører hele efteråret, hvor besøget i Sønderborg var det andet i rækken.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 112, Gråsten

Brandfolkene kan snart tage afsted fra Rinkenæs

3. februar 2023 112

Lige nu er vi ved at sikre, der ikke er mere på gården i Rinkenæs, der brænder, siger indsatsleder Jan-Erik Rasmussen til SønderborgNYT fredag aften klokken 21:30. Han forklarer, at gården er gammel og at taget på sidebygningen består af flere lag. “Og derfor tjekker vi det en ekstra gang”, siger indsatslederen, der sammen med […]

Læs mere...