Fonden Sol og Strand står klar til at udlodde en million kroner

24. september 2022 Erhverv
Henrik Høi ved Sol og Strands lokale bureau. Pressefoto
Henrik Høi ved Sol og Strands lokale bureau. Pressefoto

Fonden Sol og Strand – der ejer Sol og Strand Feriehusudlejning – efterlyser nu ansøgere til at modtage, når fonden i december gennemfører den fjerde million-udlodning fra fonden på tre år.

Det bliver den anden millionudlodning fra fonden i 2022 – efter at fonden i marts ekstraordinært tildelte seks danske nødhjælpsorganisationer et tilskud på tilsammen en million kroner til deres humanitære arbejde i det krigshærgede Ukraine, skriver Sol og Strand i en pressemeddelelse.

Denne gang bliver der lige som de foregående tre år uddelt en million kroner til ti humanitære organisationer, som hver vil modtage 100.000 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og ligesom i 2021 vil ejere af de 6.500 private danske sommerhuse og ferieboliger, som lejes ud gennem Sol og Strand i 2022, gennem en meningsmåling blive inddraget i udvælgelsen af de målgrupper, som fondens donationer skal gå til.

Henrik Høi, der er chef for Sol og Strands bureauer på den jyske østkyst på strækningen fra grænsen til Kolding Fjord, glæder sig over muligheden for igen at dele ud:

”Det betyder meget for os, der arbejder på Sol og Strands lokale bureauer, at vi arbejder i et firma, der er ejet af en velgørende fond, som deler ud af sit overskud til velgørende og humanitære formål. Vi er virkelig stolte over”, siger bureauchefen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg kan kun opfordre alle lokale organisationer om at overveje, om de har projekter, der falder inden for de velgørende formål, der kan komme i betragtning – og straks sende en ansøgning, siger Sol og Strand-chef Henrik Høi.

Søg via fondens hjemmeside

Alle ansøgninger til ’Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld’ skal ske gennem fondens hjemmeside: fondensologstrand.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

Herefter vurderer fondens bestyrelsen i oktober og november ansøgningerne sammen med tilkendegivelserne fra husejere, feriegæster og ansatte, før udlodningen af de ti gange 100.000 kroner finder sted i december.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...