For første gang – Klimafestival i Universe

19. september 2022 Erhverv

Klimaforandringer og de udfordringerne der følger med, er rammen om en helt ny klimafestival for hele familien, der skyder frem i lyset, for første gang på lørdag klokken 10. i Universe Science park på Nordals.

Mange forskellige udstillere lige fra kendte bilmærker, naturvejledere og Universiteter byder små og store gæster indenfor, så alle kan blive klogere på hvad man som en helt almindelig familie kan gøre for klimaet i hverdagen. En af udstillerne er Københavns Universitet med projektet SESAM2030, som tager afsæt imellem byens grønne omstilling og produktionen af fødevarer.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi vil gerne yde et bidrag til at opkvalificere den undervisning om fødevarer og klima, der foregår i folkeskolen og vi ser jo i skolen heldigvis en stor interesse for undervisning i Science, STEM, ny teknologi og alt det digitale. Skal vi fremtidssikre vores fødevareproduktion, så er de elementer afgørende”, siger Bent Egberg Mikkelsen, professor på Københavns Universitet og koordinator for projektet og fortsætter:

”Den tid er forbi, hvor nye løsninger på klimaproblematikken blev skabt af veltjente seniorer. Klimabevægelsen har skabt en ny erkendelse af at unges kreativitet og evne til nytænkning skal udnyttes i langt højere grad. Vi ser frem til en Klimafestival på Nordals”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

På udstillingen SESAM2030 er der mulighed for at se en række kreative og teknologiske løsninger. For eksempel et vertikalt mini-landbrug der kan producere både fisk og mikrogrønt og som styres af intelligente sensorer. Eller en 3D-printere, der kan printe snacks fra de bælgfrugter, vi alle skal spise langt flere af i fremtiden.

Udover projekt SESAM kan de små gæster også møde Sydtrafik og deres biogasbus, de kan hjælpe Madam Trash i hendes skraldebolig og blive skraldekloge, bygge deres eget insekthotel og meget mere, alt imens de voksne også kan blive klogere på den nye brintbil fra Toyota, elcykler, genanvendelse af tekstiler, sortering af affald, besparelser i hjemmet og et hav af andre nyttige fif til familiens fremtid.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...