For snævert syn på låneproblemer i landdistrikterne

9. oktober 2015 Sundeved
Et udvalg under Erhvervs- og Vækstministeriet har onsdag offentliggjort en rapport om problemer med at optage lån i landdistrikter. KL mener ikke, at rapporten kommer dybt nok ned og opfordrer til et stærkere fokus på løsninger, skriver KL.Kær_byskilt_nyhedskarussel
Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er fint, at udvalget har analyseret problemstillingen. Men det er desværre begrænset, hvor meget klogere vi bliver af den nye rapport. Kommissoriet har været for snævert til at finde nye løsninger for lånefinansiering i landdistrikter. Og derfor er det helt nødvendigt, at regeringen sætter mere fokus på problemet og de mulige løsninger.”

Sådan siger Niels Arendt Nielsen, kontorchef i KL’s center for vækst og beskæftigelse. Han reagerer på den rapport om lånefinansiering af ejerboliger og erhvervsejendomme i landdistrikter, som et ekspert- og embedsmandsudvalg under Vækst- og Erhvervsministeret onsdag har afleveret til erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalget konstaterer i sin rapport, at der er forskel på udviklingen i udlånet mellem byer og landdistrikter, hvor det samlede udlån er faldende i landdistrikterne, og nyudlånet er lavere end i byerne.

Udvalget konstaterer imidlertid også, at der lånes ud til boliger og erhvervsejendomme i hele landet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...