For stort fremmøde til borgermøde om Sundgade – halvdelen blev sendt ud igen

22. november 2022 Samfund

Mandag klokken 19 var der mange flere mennesker end tilladt i Salen i MultiKulturhuset, hvor der skulle være borgermøde om det kommende byggeri på Sundgade.

“Jeg vil gerne byde jer alle velkommen til borgermødet og så vil jeg bede halvdelen af jer om at gå ud af lokalet og komme igen om en time”, sagde Kirsten Bachmann, som er formand for Teknik-, By- og Boligudvalget.

Efter få minutter var deltagerantallet nede på det tilladte.

“Det er dejligt, der er så mange, som er interesserede i udviklingen af området ved Sundgade”, sagde Kirsten Bachmann og hun fortalte videre, at det glædelige er, at kommunens bedømmelsesudvalg har valgt det projekt, som kommer fra arkitektfirmaet Vandkunsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Projektet blev valgt, fordi det rammer Sønderborgs identitet og det gør området levende”, sagde Kirsten Bachmann.

Efter Vandkunsten havde fortalt om de tanker, som de havde gjort sig, inden de satte sig til tegnebordet, var der lejlighed til at kommentere og stille spørgsmål.

“Og jeg vil gerne vide, hvad der bliver af marinehjemmeværnets skib og af fiskekutterne”, sagde en borger.

“Marinehjemmeværnets skib bliver liggende og hvad der skal ske med fiskeriet, kommer til at fremgå undervejs i den videre proces”, sagde en medarbejder fra kommunens forvaltning.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I oplægget til arkitektkonkurrencen skrev I ‘byrum før bygninger’ og vi kan se, der godt nok er meget byggeri. Samtidig undrer jeg mig over, at der bygges ti og fjorten meter i højden – jeg mener ikke, der må bygges højere end ni meter”, sagde endnu en borger, som fortsatte:

“I projektet ser det ud til, at Udo Fisk skal have udeservering, men I har ikke tænkt Sundhalle ind nogle steder”.

Der kommer en god løsning

Selvom der er et køreklart projekt for området ved Sundgade, så er det ikke sikkert, at alting bliver, som arkitekterne havde tænkt sig det.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det vi har fået fra Vandkunsten er et forslag og der kommer en videre bearbejdning af det”, sagde forvaltningen.

Det er ikke Sønderborg Kommune, som skal i gang med at bygge. Meningen er, at en eller flere private investorer tager opgaven – og der kan sagtens komme dele fra begge arkitektprojekter med i den virkelige version.

Du kan SE BILLEDER HER.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk