Forårsmarked i Slotshaven i Gråsten

4. maj 2016 Gråsten

Når Gråsten Slotshave på fredag, lørdag og søndag åbner porte og døre til et forårsmarked, er Væksthuset med. Brugere og personale fra Væksthuset, der er et værksted under socialpsykiatrien, har haft rygende travlt med at fremstille varer til markedet. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2016/05/gråsten-300×200.jpg” alt=”gråsten” width=”300″ height=”200″ />

Forårsmarkedet er en generalprøve på, at Den kgl. Køkkenhave åbnes for offentligheden, som dermed i højere grad end hidtil kan få et indblik i slotshaven og det gartneri, som i Dronning Ingrids tid lagde grunden til de mange blomster, som prydede den smukke have, og grøntsagerne, som de kongelige gæster nød hver sommer.

”Den kgl. Køkkenhave er ikke på skinner endnu, så derfor er vores medvirken her i Kr. Himmelfarts-weekenden en slags generalprøve og startskud. Vi har bl.a. lavet små æblekasser, produceret æblemost af æbler fra slotshaven, pesto, krydderurter, blomster, piletræer, kurve, dekorationer og meget mere. Og der er kaffe, te og æblekage klar til salg. Og fremover vil vi også fortsat producere varer til både caféen og butikken i parken”, siger afdelingsleder Mai-Britt Pedersen fra Væksthuset i en pressemeddelelse.

Hun anbefaler, at man parkerer ved slotsbakken og spadserer igennem slotsparken til gartneriet, som ligger på den anden side af Felstedvej. Haven står nemlig nu i fuldt flor og er i sig selv en tur værd.

Markedet har åbent de tre dage kl. 10-18.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk