Forældre skal droppe mobilen når de følger børnene i skole

4. august 2021 Samfund

Skoleveje er ofte præget af tæt trafik om morgenen, og man skal være ekstra opmærksom, så ingen bliver overset. Men det er ikke alle, der har fokus på trafikken hele tiden.

I en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik svarer 34 procent af forældrene, at de har oplevet at andre forældre var så optaget af deres mobil, at de ikke så sig for, når de skulle videre. I Region Syddanmark er tallet fra undersøgelsen hele 36 procent, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Om få dage begynder mange børn i skole. For at passe på dem har kommunen sat 80 skilte op på skolevejene, hvor der med store typer står: Børn på vej.

For selv om de fleste forældre siger, at de er trygge ved at sende deres børn i skole på egen hånd, så er det vigtigt, at endnu flere trafikanter har fokus på trafikken og ikke på mobilen.

“Vi bruger rigtig mange penge i Sønderborg Kommune på at gøre skoleveje sikre, især i form af cykelstier. Jeg tror det er med til at gøre forældre trygge ved at sende deres børn af sted i skole. Set i det lys er det frustrerende at se tal som dem, Rådet for Sikker Trafik viser frem her – det er jo hver tredje forælder”, siger formanden for Teknik- og Miæljøudvalget, Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg forstår ikke, at nogen sidder med en mobiltelefon, mens de kører, og jeg forstår da slet ikke, at forældre gør det på en skolevej. Det giver ingen mening og jeg håber, nogle føler sig truffet og er lige så rystede over tallet som jeg og nu vil love sig selv ikke at røre ved deres mobiltelefon, når de kører bil”, lyder det fra Aase Nyegaard, i forbindelse med den forestående skolestart.

Når forældre bruger håndholdt mobil og ikke ser sig for, så kan de være til ulempe og fare for andre i trafikken. Men deres adfærd kan også betyde, at endnu flere børn begynder at bruge deres mobil håndholdt, når de færdes på egen hånd i trafikken. For voksnes adfærd smitter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når man afleverer sit barn ved en skole, er der mange andre børn, der ser, hvad du gør i trafikken. Det er vigtigt at huske, så ens egne dårlige vaner ikke spreder sig. Den dag, hvor børnene skal færdes alene, skal de helst have sikre trafikvaner og ikke være optaget af deres mobil, når de cykler”, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk