Forældrebestyrelser skal organisere gæstedagpleje

7. oktober 2015 Sundeved

Fagforeningen FOA er utilfreds med et effektiviseringsforslag på 2,5 mio. kr., der afskaffer gæstedagplejen i Sønderborg Kommune. Fagforeningen havde derfor indkaldt til demonstration onsdag, hvor der blev gået i optog fra Rønhaveplads til Rådhuset.

Erik Lorenzen synes, at FOA overfortolker den kommunale besparelse.

Erik Lorenzen synes, at FOA overfortolker den kommunale besparelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I en pressemeddelelse skriver FOA Sønderborg, at ”forældrenes frie valg om pasningstilbud er på spil, da der lægges op til, at dagplejebørnene også kan passes i daginstitutionerne ved ferie, afspadsering, sygdom m.m.”

“Det er en voldsom overfortolkning af effektiviseringsforslaget”, siger Erik Lorenzen, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

“Det er rigtigt, at vi foreslår, at gæstedagplejen afskaffes i sin nuværende form, men det skyldes primært, at det er en meget lidt effektiv ordning, da antallet af tomme pladser i gæstedagplejen udgør mellem 18 og 32 procent. De samlede udgifter til gæstedagplejen udgør 7,3 mio. kr. årligt. Det beskærer vi med 2,5 mio. kr. og restbeløbet på 4,8 mio. kr. fordeles til dagplejeområderne, og så er det op til dagtilbuddenes forældrebestyrelser, hvordan gæsteplejen skal organiseres i de enkelte dagplejeområder”, siger Erik Lorenzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lorenzen understreger, at Sønderborg Kommune ikke lægger op til, at dagplejebørnene skal passes i daginstitutionerne, når dagplejeren er syg eller holder ferie. Den beslutning er helt op til forældrebestyrelsen i dagtilbuddet.

“I øvrigt er høringen først lige afsluttet. Nu kigger vi på høringssvarene, og så må vi se, om der kommer ting frem, der gør, at vi justerer forslaget. Jeg vil også godt påpege, at der er mange ledige pladser hos de faste dagplejere, der kan bruges i forhold til gæstebørn. Der er politisk enighed om det frie valg og at dagplejen og vuggestuer er ligeværdige tilbud”, siger Erik Lorenzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I det netop vedtagne budget for 2016 er der over de næste to år afsat midler til at fastholde lokale dagplejetilbud i områder, hvor faldende børnetal ellers ville gøre det svært.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. august 2022 112, Sønderborg

12 bilister blitzet ved Nybøl Skole

9. august 2022 112

I denne og den kommende uge er politiet på skolestartskampagne og i den forbindelse har ATK mandag målt bilernes hastighed ved Nybøl Skole. I alt 12 bilister havde for travlt, så de får en kedelig hilsen fra os, skriver politiet på Twitter. Mandagens hurtigste bilist kørte 69km/t i en 50zone og den hastighed udløser dagens […]

Læs mere...