Forældreprojekt skal sikre unge vælger rigtig uddannelse

24. september 2013 Erhverv

Tit og ofte er det forældrene, som giver deres børn råd og vejledning, når der skal vælges en ungdomsuddannelse. Og for at klæde forældrene på, så de kan komme med det rigtige råd, så sætter region Syddanmark nu gang i et projekt.

– Forældrene ved for lidt om, hvad især erhvervsuddannelserne indeholder af muligheder for videreuddannelse, og hvorfor erhvervsuddannelserne fravælges, forklarer formanden for udvalget for Region Udvikling, Lasse Krull.

Undervejs i forløbet vil forældrene få lejlighed til at besøge erhvervsskolerne og i større eller mindre omfang afprøve fagene i praksis. Samtidig bliver der inviteret til forældreaftener, hvor man kan møde forældre til elever på grundforløb, ligesom der er invitationer til skole-hjem samtaler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gennem forældreindsatsen vil projektet øge det antal af unge – og især drenge – der tager den direkte vej til en erhvervsuddannelse, så de ikke begår et forkert uddannelsesvalg i første forsøg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...