Forældreprojekt skal sikre unge vælger rigtig uddannelse

24. september 2013 Erhverv

Tit og ofte er det forældrene, som giver deres børn råd og vejledning, når der skal vælges en ungdomsuddannelse. Og for at klæde forældrene på, så de kan komme med det rigtige råd, så sætter region Syddanmark nu gang i et projekt.

– Forældrene ved for lidt om, hvad især erhvervsuddannelserne indeholder af muligheder for videreuddannelse, og hvorfor erhvervsuddannelserne fravælges, forklarer formanden for udvalget for Region Udvikling, Lasse Krull.

Undervejs i forløbet vil forældrene få lejlighed til at besøge erhvervsskolerne og i større eller mindre omfang afprøve fagene i praksis. Samtidig bliver der inviteret til forældreaftener, hvor man kan møde forældre til elever på grundforløb, ligesom der er invitationer til skole-hjem samtaler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gennem forældreindsatsen vil projektet øge det antal af unge – og især drenge – der tager den direkte vej til en erhvervsuddannelse, så de ikke begår et forkert uddannelsesvalg i første forsøg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Kultur, Sønderborg

Oplev nattestemning som i 1864 på Dybbøl Banke

4. oktober 2023 Kultur

Natten sænker sig over slagmarken, og alt er tyst som i graven. I skanser og løbegrave kryber de trætte soldater sammen, men officererne sørger for, at vagten ikke sover. For i ly af mørket kan fjenden snige sig frem. Krig føres i alle 24 timer i døgnet, men nattens strabadser kan være svære at sætte […]

Læs mere...