Foredrag gør dig meget klogere på tangs egenskaber

25. oktober 2020 Samfund

Under havets overflade danner tang spektakulære undersøiske skove som er vigtige for livet i havet og klimaet på kloden.

På biblioteket i MultiKulturhuset kan du tirsdag klokken 19 høre om ny forskning, som viser, at tang også kan bidrage til at løse fremtidens udfordringer inden for sundhed, fødevarer, klima og miljø.

 Arrangementet er en livestreaming af et offentligt foredrag i naturvidenskab fra Aarhus Universitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftenens foredragsholder er seniorforsker i marin økologi Annette Bruhn, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet.

Tangs mange egenskaber

Under havets overflade vokser tang i et væld af forskellige farver, former og størrelser.

Tangskovene, der vokser langs klodens kyster, er lige så vigtige i havets økosystemer som skovene er for livet på landjorden, skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

Fra polerne til ækvator skaber tang både fødegrundlag og gemmesteder for utallige marine organismer – eksempelvis fisk og smådyr.

Samtidig bidrager tang til at holde både havmiljøet og klimaet i balance idet tang optager næringsstoffer fra havvandet, optager CO2 fra atmosfæren, producerer ilt og modvirker forsuring af havet.

Foredraget er gratis – men du skal hente billet på bibliotekets hjemmeside..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...