Foredrag gør dig meget klogere på tangs egenskaber

25. oktober 2020 Samfund

Under havets overflade danner tang spektakulære undersøiske skove som er vigtige for livet i havet og klimaet på kloden.

På biblioteket i MultiKulturhuset kan du tirsdag klokken 19 høre om ny forskning, som viser, at tang også kan bidrage til at løse fremtidens udfordringer inden for sundhed, fødevarer, klima og miljø.

 Arrangementet er en livestreaming af et offentligt foredrag i naturvidenskab fra Aarhus Universitet. Aftenens foredragsholder er seniorforsker i marin økologi Annette Bruhn, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tangs mange egenskaber

Under havets overflade vokser tang i et væld af forskellige farver, former og størrelser.

Tangskovene, der vokser langs klodens kyster, er lige så vigtige i havets økosystemer som skovene er for livet på landjorden, skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

Fra polerne til ækvator skaber tang både fødegrundlag og gemmesteder for utallige marine organismer – eksempelvis fisk og smådyr. Samtidig bidrager tang til at holde både havmiljøet og klimaet i balance idet tang optager næringsstoffer fra havvandet, optager CO2 fra atmosfæren, producerer ilt og modvirker forsuring af havet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foredraget er gratis – men du skal hente billet på bibliotekets hjemmeside.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...