Foredrag: Hør om handicappedes rettigheder

24. august 2015 Sundeved

Dansk Handicapforening i Sønderborg inviterer alle interesserede til en orientering/foredragssaften omkring retssikkerhed for handicappede, en aften med plads til debat.

Aftenens foredragsholder er Thomas Gruber fra Landsforeningen LEV. Han er i Sønderborg den 30. september kl. 19.15 – 21.30 i Menighedshuset på Østergade.

Tilmelding senest 23. september til Bente Rey mail: benterey@bbsyd.

Artiklen fortsætter under annoncen

dk eller tlf. 7441 6863.

Kender du dine rettigheder?

Har du oplevet noget af følgende:

Lange sagsbehandlingstiderretten

Manglende individuelle vurderinger

Trusler om at få frataget hjælpen

Manglende eller mangelfulde §141 handleplaner – bor du i et botilbud eller har du svært ved at klare dig selv i egen bolig uden hjælp og støtte, så skal du have en sådan §141 handleplan.

Professor i socialret; Kirsten Ketscher siger:

”Handicapområdet er meget dyrt, og derfor kan mange kommuner ikke stå for fristelsen i forhold til at spare på denne store post, der berører relativt få personer”, siger hun og peger på, at kommuner ofte har genvurderet serviceniveauet for den enkelte handicappede og derefter sat ydelsen ned:

“Det er ikke alene ulovligt, men også på grænsen til det chikanerende. Man kan ikke bare genvurdere folk, hvis deres situation ikke har ændret sig. Loven skal overholdes, men det har mange kommuner svært ved, fordi de hellere vil holde budgetterne.”

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk