Foredrag: Hvis mursten ku’ tale

29. september 2019 Kultur

Kan man lave en hel programrække kun om mursten? Ja, det kan man faktisk godt. Katrine Nyland Sørensen producerer podcasten ”RadioTegl” for brancheforeningen Danske Tegl.

På biblioteket i Gråsten fortæller hun den 7. oktober klokken 16:30 om, hvordan hendes arbejde med serien har ført hende rundt i landet forbi teglværker, historiske bygninger og moderne arkitektur, og om de mange historier, stolte traditioner og betragtninger, hun er stødt på, skriver biblioteket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Programrækken tæller indtil videre 9 udsendelser, der fra forskellige vinkler undersøger det velkendte byggemateriale fra teglproduktion til færdig bygning. Katrine Nyland Sørensen har bl.a. besøgt 7. generation på et sønderjysk teglværk, og hun har talt med passionerede arkitekter, der kan argumentere for, hvorfor valget af mursten er essentielt for udtrykket af en hel bygning.

Bliv klogere på, hvordan tegl både kan provokere, fascinere og skabe ro.

Foredragsholder Katrine Nyland Sørensen har tidligere været journalist, vært og redaktør på DR og har været chef for byudviklingsprojektet, Musicon, i Roskilde.

Det er gratis at deltage – man møder bare op.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk