Foredrag om Spice Girls-fænomenet – billedet på ’90erne

24. januar 2023 Kultur
Pressefoto
Pressefoto

Hvide plateausko, rottehaler og slikkepinde med ferskensmag. Pepsi-dåser, Union Jack-kjole og look-a-like-konkurrence i Snurre Snups Søndagsklub. Spice Girls er for mange det ultimative billede på ’90erne.

Fans helt ned til fire-års-alderen mødtes om at efterligne popgruppens vilde og sexede attitude – ofte til stor bekymring for forældrene.

Spice Girls var et dybt kommercielt popfænomen, der samtidig prædikede ’Girl Power’ og venindesammenhold.

I dag er ’90ernes fans blevet voksne, og barndommens poppede kampråb vækker genklang i en tid, hvor diskussioner om #metoo og feminisme præger den offentlige debat. Og hvor Buffalosko og Adidas-sæt igen er blevet in, skriver biblioteket i Sønderborg, som inviterer til foredrag om netop Spicegirls fredag den 27. januar klokken 17.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal gense skønne videoklip med fans, høre de udødelige hits og kigge på de famøse Spice Girls-samlekort. Så tag med på et muntert og rørende nostalgitrip, når Spice Girls-eksperten Elise Ligaard kaster et kærlig-kritisk blik på barndommens vigtigste popgruppe for at finde ud af, hvad der egentlig skete dengang i ’90erne.

Elise Ligaard er forfatter til bogen Generation Spice Girls fra 2021 skrevet i samarbejde med kulturjournalist Nynne Hein Møller. Hun har i mange år beskæftiget sig med musik, fankultur og feminisme og underviser til dagligt som ekstern lektor på Københavns Universitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere og køb billet på bibliotekets hjemmeside.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...