Foredrag: Skal vi gentænke det sociale og socialpædagogiske arbejde?

15. marts 2023 Samfund
Bo Morthorst Rasmussen. Pressefoto
Bo Morthorst Rasmussen. Pressefoto

Docent og leder af forskningsprogram UCSYD, Bo Morthorst Rasmussen fortæller om sin forskning i Frivillighedens Hus den 24. april klokken 19:30 til klokken 21 og det er gratis at deltage i arrangementet, som er en del af Forskningens Døgn, skriver ADHD-foreningen Sønderborg.

Beslutninger om udsatte børn bliver ofte taget af eksperter, bureaukrater og domstole, frem for det netværk, der kender dem bedst.

Hvis vi vil hjælpe børnene, har systemet brug for en overhaling – men hvordan ville det se ud?

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg har forsket i og med det børnesociale område i over 20 år, og jeg har dermed været i kontakt med og fulgt udviklingen hos mange børn, deres familier, de professionelle og institutionerne, nye metoder, mirakelkure, eksperterne og ikke mindst politikeres og lovgiveres gode intentioner”, siger Bo Morthorst Rasmussen i pressemeddelelsen.

”Alligevel, eller måske netop derfor, kan det være vanskeligt at bevare det nødvendige håb. Et vigtigt håb om noget bedre, som alle på dette område lever af – ikke mindst de udsatte børn. Børnene lever deres liv sammen med familie og netværk, og det er dem, der har betydet, betyder og i fremtiden vil betyde mest for børnene. Det er ikke de professionelle og deres institutioner, siger han videre.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Hvis vi vil gøre noget godt for børnene, skal vi stoppe med at overlade dem til systemets gode intentioner. Derfor er der brug for, at vi på baggrund af nyere forskning gentænker hele det socialpædagogiske område”.

Tilmelding på soenderborg@adhd.dk

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. april 2023 Samfund, Sønderborg

Skal Sønder Havnegade være lukket for trafik i to, tre eller fire måneder?

2. april 2023 Samfund

Den 11. april lægger forvaltningen tre lukkeperiode-muligheder på bordet i Teknik, By og Boligudvalget og så er opgaven for de folkevalgte at blive enige om, hvilken af dem, som de synes, er den bedste for sønderborgerne og alle sommerens turister. Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige […]

Læs mere...