Foredrag: Værd at vide om mænd og kvinders hjerner

9. juni 2020 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Den 21. januar 2021 indtager psykolog Ann E. Knudsen Sønderborg Teater med sit underholdende foredrag ”Hvor svært kan det være? Værd at vide om mænd og kvinders hjerner”.

Hvorfor skal mænd altid – lige inden gæsterne kommer – rydde op i garagen eller klippe hækken? Hvorfor kan du altid få kvinder til at arbejde gratis? Hvorfor skal du aldrig spørge en mand om noget, mens han skruer en pære i loftet? Hvorfor føler hun, de taler forbi hinanden, når han synes, samarbejdet fungerer strygende?

Artiklen fortsætter under annoncen

Det lyder en smule stereotypt, og måske er spørgsmålene sat lidt på spidsen. Men mon ikke de fleste – både kvinder og mænd – kan komme i tanke om situationer, hvor påstandene stemmer overens med virkeligheden? Hjernen har bestemt en del af ansvaret for, at kvinder og mænd kan drive hinanden til vanvid – på jobbet såvel som i familielivet.

I dette underholdende og tankevækkende foredrag fortæller lektor i psykologi Ann E. Knudsen, hvordan vi med udgangspunkt i neurovidenskab kan forklare forskellen på mænd og kvinder, skriver Sønderborg Teaterforening i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mænd er fra Mars og kvinder er fra Venus – kliché eller fakta?

Vi kan ikke love, at du ikke bliver en smule provokeret, når Ann E. Knudsen kortlægger forskellene i kvindehjerner og mandehjerner. Til gengæld vil vi gerne garantere, at lattermusklerne bliver motioneret, og at du vil nikke genkendende til flere af Anns pointer.

Du får også svar på, hvordan kvinder og mænd på bedst mulig måde supplerer hinanden, og hvordan vi udnytter hjerneforskellene i samarbejdet mellem kønnene – både i hjemmet og på arbejdspladsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Billetter til foredraget kan købes via Sønderborg Teaters hjemmeside.

Foto: Anne Kring

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...