Foredraget: Fra skærmtrold til skovtrold – om børns digitale liv

17. november 2020 Samfund
Skærmtrold. Pressefoto
Skærmtrold. Pressefoto

Digitale medier har i stor udstrækning overtaget børns fokus i hverdagen. Mange børn og unge er blevet afhængige, og det har nogle kedelige konsekvenser. Altså må vi som voksne forholde os bevidst til situationen: Skaffe os viden, indsigt og ikke mindst handlemuligheder, så vi kan sætte nogle gode, sunde rammer for børnene, skriver FOF.

Har du som forælder svært ved at få dit barn til at slukke for sin iPad?

Synes du som bedsteforælder, at dit barnebarn sidder alt for længe foran pc’en?

Eller arbejder du med børn og vil gerne blive klogere på, hvilken rolle den digitale udvikling spiller i børns hverdag?

Hvis du kan svare ja til ét eller flere af de tre spørgsmål, så er det måske værd at lægge vejen forbi Multikulturhuset i Sønderborg mandag den 30.

Artiklen fortsætter under annoncen

november kl. 19.

Her sætter specialkonsulent og forfatter Jonna Jepsen fokus på en udvikling, der har ført til, at tusindvis af danske børnefamilier, institutioner, skoler og SFO’er er fanget i et elektronikspind.

I foredraget ‘Fra skærmtrold til skovtrold’ beskriver Jonna Jepsen, hvordan skærmafhængighed har sneget sig ind på børnefamilier de seneste år. Hun påviser, hvordan skærmafhængighed er skadelig for hjernen, for de sociale evner og for barnets personlighedsudvikling. Men samtidig giver hun også en række konkrete og praktiske råd om, hvad de voksne kan gøre for at give børnene et mere afbalanceret mønster og skabe en vej ud af afhængigheden.

Billetter til foredraget kan bestilles på FOFs hjemmeside.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk