Foredragskoncert om Carl Nielsen i Gråsten Slotsskirke

6. november 2015 Gråsten

I anledning af Carl Nielsens 150 år har trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen skabt en musikalsk fortælling, hvor Carl Nielsens musik kombineres med billeder, tekst og film på storskærm. Alt sammen for at komme tættere på både komponisten og mennesket Carl Nielsen, skriver menighedsrådet i en pressemeddelelse,

Du kan opleve deres “foredragskoncert” i Gråsten Slotskirke den 14. november kl. 16.

6306ffe6ac

Artiklen fortsætter under annoncen

Carl Nielsen begyndte livet som bondedreng på Fyn i 1865. Da han døde i København i 1931, var han en toneangivende international kunstner. Hans største værker er i dag standardrepertoire for symfoniorkestre i hele verden. Samtidig komponerede han et utal af folkelige danske sange og salmer, som er kendt af alle og har defineret ‘den danske tone’. Hvem kan ikke nynne med på ‘Jens Vejmand’ eller ‘Jeg ved en lærkerede’?

Som komponist søgte Carl Nielsen stjernerne, men nægtede at slippe jordforbindelsen. Som privatperson levede han et stormfuldt liv. Han var i sine følelsers vold og kæmpede livet igennem med mindreværdskomplekser, sit behov for anerkendelse og for at finde lykken i ægteskabet med billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det musikalske program til denne koncert er sammensat af hans store orkester- og kammermusikværker såvel som hans folkelige salmer og sange – alt sammen arrangeret for trompet og orgel af Søren Johannsen. Samtidig skildres Carl Nielsens liv i ord og billeder på storskærm.

Hvem var han?

Hvordan så han ud?

Og hvad skrev han selv om sit liv og sin musik?

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om ophævelse af fælles forældremyndighed

24. juni 2021 Samfund

Kære Brevkasse, Jeg har to drenge på 6 og 8 år med min ekskone. Vi har fælles forældremyndighed, og hun har bopælen på begge børn. Der har altid været et højt konfliktniveau, og vores samarbejde fungerer bare ikke. Børnenes mor overholder næsten ingen af de aftaler, som vi indgår med hinanden, herunder vedrørende samvær, og […]

Læs mere...