Foreløbig bliver der ikke offentlig adgang til Skøjtebanen

19. november 2020 Uncategorized

Corona- situationen og det nuværende forsamlingsforbud på maksimalt ti personer gør, at politikerne i Teknik- og Miljøudvalget har besluttet at vente med at åbne for den offentlige brug af skøjtebanen i Sønderborg.

Skøjtebanen åbner dog for, at uddannelsesinstitutioner kan bruge banen til idrætsundervisning.

Baggrunden er, at forsamlingsforbuddet på ti personer ikke gælder i undervisningssituationer.

”Som Corona-situationen er lige nu og med en forventelig forlængelse af forsamlingsforbuddet på ti personer, så kan vi simpelthen ikke forsvare at åbne skøjtebanen for normal brug. Men i vinterhalvåret er skøjtebanen et super alternativ til at dyrke motion på en anden måde end i haller, gymnastiksale og lignende, så derfor åbner vi for, at skoler, ungdomsuddannelser og lignende kan bruge skøjtebanen til idræt, så længe de overholder retningslinjerne”, siger Aase Nyegaard, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

I en normal skøjtesæson er der ofte samlet over 100 gæster på og omkring skøjtebanen, når der er mest travlt, skriver Sønderborg Kommune.

”Kommunen vil holde nøje øje med myndighedernes retningslinjer for at vurdere, om vi måske senere i sæsonen kan åbne delvis eller helt op for brug af skøjtebanen, siger Stefan Lydal, næstformand i Teknik- og Miljøudvalget.

For at sikre sig, at ingen kan bruge skøjtebanen – ud over til idrætsundervisning – så bliver der sat hegn op rundt omkring banen, og der vil være tydelig skiltning om, at ophold på isen er forbudt uden aftale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venter på kulden

En faktor for åbningen af skøjtebanen er altid vejret, og det nuværende milde vintervejr kan forsinke klargøring af banen.

Banen kan først komme i drift, når der er en temperatur på 5-6 grader. Og det er kun ved tørt vejr. Ved regn og rusk skal temperaturen muligvis længere ned.

Så en åbning af skøjtebanen primo december sker under forudsætning af, at vejret også tillader det.

 

 

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...