Forening inspireret af bro i Syd Korea

11. april 2016 Erhverv

Foreningen Als-Fyn Broen har haft et velbesøgt borgermøde på Faaborg Gymnasium med 170 deltagere. Foreningen tæller nu mere end 800 medlemmer og 70 virksomheder der alle ser perspektiverne i, at der bliver bygget en udviklingsbro for både Fyn og Als/Sønderjylland.

En god inspiration til, hvordan en bro kan komme til at se ud, er en der er bygget i Busan-Geoje, Syd Korea med ingeniørbistand fra COWI. Den er bygget på baggrund af nogenlunde samme vanddybder og jordbundsforhold, som forventes mellem Bøjden og Fynshav.

En god inspiration til, hvordan en bro kan komme til at se ud, er en der er bygget i Syd Korea. Den er bygget på baggrund af nogenlunde samme vanddybder og jordbundsforhold, som forventes mellem Bøjden og Fynshav.

“Vi får skabt et nyt Trekantsområde, hvor arbejdskraften kan bevæge sig. Als har industriarbejdspladserne. Fyn har ledige, der mangler arbejde indenfor industriområdet. Det nye supersygehus skal dække begge sider af vandet. Vi gør det let at flytte sig for arbejde, viden og helbred. Samtidig kommer det største eksportmarked Tyskland helt tæt på Fyn”, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

På borgermødet blev der holdt et foredrag af Erik Yding Andersen fra COWI. Selskabet har tidligere dokumenteret bæredygtigheden i forbindelsen. Nu venter man på, at der bliver lavet nogle supplerende trafikanalyser, finansieret af Region Syddanmark og de to kommuner. De forventes færdig til sommer.

For nylig har  konservative John Lohff fra regionsrådet opfordret byrådene i Sønderborg og Faaborg Midtfyn samt regionen til, der laves en brofond, så der kan komme kapital bag projektet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk