Forening vil gøre Augustenborg endnu flottere

6. februar 2015 Augustenborg

Hertugbyens Bevaringsforening skriver:

Vi er en gruppe ildsjæle i Augustenborg, som har startet en ny forening, der vil skabe positive forandringer i byen. Vi er mange, der er stolte af Augustenborgs fine rækker af rokoko-huse og gerne ser dem bevaret.GetAttachment

Desværre er nogle af de ældste historiske huse efterhånden meget forsømte, og derfor mener vi, at det er blevet tid til handling.

Vi har allerede fået opbakning fra Sønderborg Kommune, Realdania, Kulturstyrelsen samt Museum Sønderjylland til vores planer om, at gøre Augustenborg til et kulturelt fyrtårn.GetAttachment1

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningen vil derfor arbejde med at bevare og udvikle de kulturhistoriske bygninger og bymiljøer i Augustenborg. Vi vil hjælpe ejerne af fredede og bevaringsværdige huse i den gamle del af byen ved at sørge for, at de kan få rådgivning, hjælp til korrekt vedligeholdelse og bedre adgang til midler.

Når først én ejendom har fået et løft, vil det inspirere andre til at gøre det samme.

Foreningens bestyrelse består af engagerede borgere med mange forskellige kompetencer, men vigtigst af alt er, at vi alle brænder for at gøre en forskel – vi kan slet ikke lade være, skriver Hertugbyens Bevaringsforening.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi er en meget aktiv forening, der bl.a. deltager i kommunens Bygningsbevaringsråd, og så sent som i mandags bidrog vi til kommunens planstrategi for 2029/2050.

Se de seneste nyheder på vores hjemmeside: www.hertugbyen.dk

Vi mener, at der bør investeres mere i Augustenborgs historiske bykerne, fordi den har et enestående og inspirerende miljø, der kan tiltrække tilflyttere og turister. Byen kan blive en turistmagnet med mange seværdigheder inden for kunst og kultur, men det kræver en fælles indsats, og derfor håber vi, at mange flere vil melde sig ind i foreningen og støtte op om det gode initiativ.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Samfund, Sønderborg

Sønderborg er klar til at tage imod flere ukrainere

30. november 2022 Samfund

Den infrastruktur, der skal sikre el, vand og varme i Ukraine, er ødelagt af russerne og der er kommet meldinger om, at endnu flere ukrainere vil forlade hjemlandet fra nu af, fordi vinteren sætter ind – og det betyder, at der er mulighed for, at Danmark og dermed også Sønderborg skal tage imod flere ukrainske […]

Læs mere...