Foreninger kan tjene penge ved at samle ind for Diabetesforeningen

13. april 2018 Sundeved

Diabetesforeningen inviterer lokale klubber, skoleklasser, spejdere og foreninger til at være med til landsindsamling søndag den 10. juni, hvor der samles ind til fordel for børn og unge med type 1-diabetes.

De foreninger, som samler ind for Diabetesforeningen, tjener 15 procent af det beløb, de selv får i indsamlingsbøtterne – penge, som de kan bruge til egne aktiviteter.

 “Vi får flere og flere indsamlere – og derfor flere penge til børn og unge med diabetes – ved at give klubber, skoler og foreninger 15 procent af deres indsamlede beløb. Foreningerne kan tjene penge til eksempelvis fællesaktiviteter, udstyr eller lejrture. Som en ekstra bonus får indsamlerne en større forståelse for, hvad det vil sige at leve med en kronisk sygdom som type 1-diabetes. Samtidig kan vi se, at folk godt kan lide både at støtte diabetessagen og lokalt”, siger Diabetesforeningens administrerende direktør Henrik Nedergaard i en pressemeddelelse.

Sidste år blev der samlet 3,6 millioner kr. ind. Landsindsamlingens overskud er med til at sikre, at Diabetesforeningen kan holde børne- og familiekurser, støtte forskningen samt rådgive og oplyse om diabetes.

Når man melder sig som indsamler, vælger man selv sin rute og får indsamlingsbøtten sendt direkte til egen postkasse.

Hvis man samler ind som privatperson, går hele det indsamlede beløb til Diabetesforeningens arbejde for børn og unge med type 1-diabetes.

Tilmelding foregår via diabetes.dk, landsindsamling@diabetes.dk eller tlf. 63 12 90 14.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...