Forfatteren Knud Romer besøger Gråsten Landbrugsskole

12. november 2019 Kultur

Torsdag den 21. november kl. 19 kan man på Gråsten Landbrugsskole opleve forfatteren og debattøren Knud Romer holde foredrag om udkantsdanmark og resten af landet. Han kalder selv foredraget: Småt er godt, stort er lort – provinsen og alle de andre.

Knud Romer er skønlitterær forfatter samt prisvindende tekstforfatter og kreativ direktør. Han er meget aktiv som debattør i såvel radio som TV og har skrevet flere romaner, startede med ”Den som blinker er bange for døden”.

Foredraget handler om måden, “vi” behandler “de andre” på. Det er altid de andre, der dør, de andre, der bliver gamle, de andre, der bliver skilt, de andre, der bliver syge og får sindslidelser, de andre, der bliver fyret, de andre, der bliver hjemløse og de andre, der er indvandrere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er bare det ved det, at vi ifølge Knud Romer før eller siden selv kommer til at opleve en og flere af disse ting selv.

Så er det pludselig os, der bliver gamle og dør, og bliver skilt og fyret og bryder sammen og får brug for psykiatrisk behandling – og når du så sidder der på den offentlige psykiatriske skadestue eller på plejehjemmet, er det for sent: Ingen kan høre dig skrige – og nu har Knud Romer efterhånden oplevet en god del af det på egen krop, og det er helt vildt, hvordan forholdene egentlig er ude i det ganske danske land.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udkantsdanmark er en fucking joke. Knud Romer bor 6 km syd for Præstø, og det er ifølge ham stort set umuligt at komme dertil med offentlige transportmidler, der er intet politi, intet sundhedsvæsen, intet bibliotek – og du kan ikke låne en krone i banken, hvis du vil købe et hus. Alting forfalder, det er fandme en svinestreg, som vi i fællesskab må få løst! Og det starter med dette foredrag, skriver arrangørerne.

Foredraget er en del af årets Højskoleaftener på Gråsten Landbrugsskole.

Prisen for foredrag samt kaffe og kage er 150 kr., som betales ved indgangen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...