Forhandlingerne brudt sammen – det kan give længere ventetid hos lægevagten

4. november 2022 Erhverv

Der bliver ingen ny lægevagtaftale i Region Syddanmark på nuværende tidspunkt. På trods af mange forhandlingsmøder og regionens store bestræbelser på at indgå en lægevagtaftale, har Region Syddanmark og PLO-Syddanmark ikke kunnet blive enige.

Region Syddanmark har siden foråret forsøgt at forhandle en ny aftale med PLO Syddanmark, men uden held. Den tidligere aftale udløb 1. oktober 2022, efter PLO Syddanmark opsagde aftalen 1. april, skriver Region Syddanmark.

Udvalgsformand for Region Syddanmarks Udvalg for Det Nære Sundhedsvæsen, Bo Libergren, fortæller, at regionen har været villig til at finde kompromiser på en række punkter, som skulle imødekomme de praktiserende lægers ønske om at blive aflastet i deres vagtbelastning, men PLO-Syddanmark har ikke været indstillet på at indgå aftaler, som sikrer et nært lægevagtstilbud til hele regionen og på rimelige vilkår.

Artiklen fortsætter under annoncen

Region Syddanmark har igennem forhandlingerne forsøgt at lande en aftale, der bragte lægevagtsbetjeningen tilbage til en normaltilstand, så borgerne har et tilfredsstillende tilbud. Men det er altså ikke lykkedes.

”Vi har nu i lang tid nødtvunget accepteret, at PLO-Syddanmark har leveret en lægevagtsordning, der ikke lever op til aftalen, som vi har indgået med dem, men nu hvor forhandlingerne er strandet, må vi sætte foden ned og skrue bissen på, siger Bo Libergren og understreger, at borgerne fortsat kan få hjælp i lægevagten, men man kan risikere længere ventetider.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk