Forløbet “Passage til virkeligheden” markeres med reception

28. september 2017 Uddannelse

Sønderborg Kommune har et banebrydende samarbejde mellem lokale virksomheder, lærere og elever i folkeskolen med støtte fra Undervisningsministeriet.

“Passage til virkeligheden” er en ny innovativ måde at lave erhvervsorientering på i folkeskolen sammen med lokale virksomheder, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Tanken er, at eleverne får mulighed for med dette anvendelsesorienterede læringsforløb at prøve i praksis, hvordan man arbejder helt konkret med håndværksfagene i lokale virksomheder, og på den måde at få inspiration til deres videre valg af studie og erhverv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selve forløbet har bestået af en kursusdag for lærerne i kommunens 6. klasser, et antal lektioner hvor elever og lærere arbejder på skolen, samt med en lokal præsentationsdag for andre klasser, forældre evt. skolebestyrelse. Læringsforløbet markeres på Perlegade 53 den 2. oktober kl. 11, hvor skolebestyrelser, erhvervslivet og byrådet er inviteret.

Formanden for børne- og uddannelsesudvalget Erik Lorenzen indleder receptionen, og herefter er der mulighed for at se elever og lærere arbejde.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk