Formand Carsten Leth genvalgt som formand for mindretallets parti

20. april 2018 Politik

Det var med bred opbakning fra forsamlingen, at Carsten Leth Schmidt forleden blev genvalgt som formand for Slesvigsk Parti med 95 procent af stemmerne. Dermed kan Carsten Leth Schmidt fortsætte i yderligere fire år som partiets frontfigur.

”Jeg er rigtig glad for de delegeredes opbakning og glæder jeg mig til at sætte nye initiativer i søen for Sønderjylland, for grænselandet og for Region Syddanmark”, siger Carsten Leth Schmidt.

Slesvigsk Partis bestyrelse fremsatte på årsmødet forslag om en struktur- og vedtægtsændring, som bl.a. omfatter, at bestyrelsens og forretningsudvalgets medlemsantal reduceres, og at de faste udvalg erstattes med ad hoc udvalg, som nedsættes efter behov og med en konkret opgave for øje. Strukturændringen omfatter også et helt nyt fast udvalg – regionsudvalget –, som skal beskæftige sig med regionspolitik.

Artiklen fortsætter under annoncen

På årsmødet gav de delegerede nemlig grønt lys for, at Slesvigsk Parti skal arbejde for at genopstille til regionsvalget i 2021.

Selv om Slesvigsk Parti nu har nikket ja til den nye struktur, skal selve vedtægtsændringen godkendes af Bund Deutscher Nordschleswigs , det tyske mindretals hovedorganisation.

Det vil efter al sandsynlighed ske på delegeretmøde den 28. maj.

Slesvigsk Parti fik ved samme lejlighed en ny næstformand, efter at denne post har været ubesat i nogen tid. Forsamlingen valgte Rainer Naujeck, som er et kendt ansigt i partiet. Han har været trofast medlem gennem mange år og har været næstformand for partiet før.

”Jeg glæder mig til at kunne understøtte partiets organisatoriske arbejde bl.a. ved at koordinere arbejdet i de nye ad hoc udvalg”, fortæller Rainer Naujeck.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...