Formentlig forlænges grænsekontrollen til november

23. september 2016 Erhverv

Grænsekontrollen udløber den 12. november, men regeringen vil formentlig have den forlænget og dermed går Danmark imod reglerne i Schengen-samarbejdet, men politisk set kan det sikkert godt lade sig gøre.

“Ifølge Schengen-reglerne skal der være åbne grænser, men en regering må indføre midlertidig grænsekontrol, hvis det akut er nødvendigt for den indre orden og sikkerhed. Det er bare ikke den situation, vi står i nu, så ifølge Schengen skal vi åbne grænsen igen”, siger lektor i international ret Henning Bang Fuglsang Madsen  til TV Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selvom grænsekontrol er imod reglerne, er det ikke umuligt at fortsætte kontrollen.

“Juraen er enkel. Men det er en politisk vurdering, om kommissionen til november vil sige, at Danmark skal åbne grænsen. EU-kommissionen har ingen sanktioner mod Danmark, hvis vi forlænger kontrollen. Den eneste mulige sanktion vil være, at de andre Schengen-lande ønsker Danmark ud af samarbejdet, fordi vi overtræder reglerne”, siger Henning Fuglsang Madsen.

“Vi har grænsekontrollen, fordi regeringen er sluppet af sted med at bedrive civil ulydighed overfor kommissionen”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Sundeved, Politik

Nu kommer der penge til cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl

27. maj 2022 Sundeved

Som en del af ’Cyklens år 2022’ har forligskredsen bag Infrastrukturaftalen sat 200 millioner kroner af til at støtte nye cykelprojekter i Danmark. Forligskredsen er på baggrund af et oplæg fra Vejdirektoratet blevet enige om at udmønte pengene til en række konkrete projekter og ét af dem er en cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl. ”Det […]

Læs mere...