Formentlig forlænges grænsekontrollen til november

23. september 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Grænsekontrollen udløber den 12. november, men regeringen vil formentlig have den forlænget og dermed går Danmark imod reglerne i Schengen-samarbejdet, men politisk set kan det sikkert godt lade sig gøre.

“Ifølge Schengen-reglerne skal der være åbne grænser, men en regering må indføre midlertidig grænsekontrol, hvis det akut er nødvendigt for den indre orden og sikkerhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er bare ikke den situation, vi står i nu, så ifølge Schengen skal vi åbne grænsen igen”, siger lektor i international ret Henning Bang Fuglsang Madsen  til TV Syd.

Selvom grænsekontrol er imod reglerne, er det ikke umuligt at fortsætte kontrollen.

“Juraen er enkel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det er en politisk vurdering, om kommissionen til november vil sige, at Danmark skal åbne grænsen. EU-kommissionen har ingen sanktioner mod Danmark, hvis vi forlænger kontrollen. Den eneste mulige sanktion vil være, at de andre Schengen-lande ønsker Danmark ud af samarbejdet, fordi vi overtræder reglerne”, siger Henning Fuglsang Madsen.

“Vi har grænsekontrollen, fordi regeringen er sluppet af sted med at bedrive civil ulydighed overfor kommissionen”.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. april 2021 Uncategorized

Horst-Günter Rubahn genudnævnt til leder af Mads Clausen Instituttet

23. april 2021 Uncategorized

Professor Horst-Günter Rubahn har siden 2012 bestridt posten som leder for Mads Clausen Instituttet, MCI, under det Tekniske Fakultet på SDU. Han bliver nu genudnævnt til institutleder for de kommende seks år. MCI er placeret i Odense og Sønderborg med cirka lige mange forskere og ansatte de to steder. Instituttet har på uddannelses-, forsknings- og […]

Læs mere...