Forskere vil undersøge hvor meget vi rører os

20. oktober 2020 Samfund

For mange er cykelturen hjem fra arbejde eller gåturen med hunden en naturlig del af hverdagen. Nogle bevæger sig for sundhedens skyld, andre for velværets eller for det sociale samvær, der følger med,  hvis man for eksempel går til fodbold, gymnastik eller fitness. Men der er også mange, der ikke bevæger kroppen ret meget.

Nu vil forskere på Syddansk Universitet i samarbejde med Sønderborg Kommune undersøge, hvor meget vi bevæger os, og hvad der motiverer os til at komme ud over dørtrinnet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den viden er nemlig forudsætningen for, at flere kan få et mere aktivt liv.

Derfor får cirka hver tiende voksen over 15 år i Sønderborg Kommune nu et spørgeskema i deres e-boks fra projektet ’Danmark i Bevægelse’. Er du en af de heldige, der får skemaet tilsendt, kan du vinde 10.000 kr skattefrit, hvis du svarer.

“Vi arbejder hele tiden med at forbedre den enkelte borgers mulighed for at have det godt og holde sig sund – hele livet. Fysisk aktivitet er vigtigt og derfor har vi brug for viden om, hvordan vi lige netop her i vores kommune, kan understøtte mulighederne for at røre sig. Jeg håber derfor, at dem der får spørgeskemaet, vil give sig tid til at besvare det”, siger formand for Sundhedsudvalget Helge Larsen i en pressemeddelelse.

Flere kan være aktive

Danmark i Bevægelse er den største nationale måling af bevægelsesvaner herhjemme, og spørgeskemaet sendes til ca. 400.000 borgere over hele landet.

Undersøgelsen kobler oplysninger om bevægelsesvaner, adfærd og motiver sammen med data om de muligheder for fysisk aktivitet, der findes i hver enkelt kommune, for eksempel cykelstier, idrætsanlæg og grønne områder. På den måde opstår der et Danmarkskort over potentialet for at få flere i gang med at være mere fysisk aktive.

Forskningsprojektet bliver dermed et værdifuldt værktøj til at prioritere og planlægge fremtidens indsatser i hver enkelt kommune, når der skal skabes et Danmark i Bevægelse.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk